Kahden päivän aikana on kummasti ehtinyt paljon treenaamaan :).

Eilen sunnuntaina oli heti aamusta hakutreenit. Otin Tikin kanssa vasemmalle etukulmaan valmiin ukon, oikeaan etukulmaan tyhjän ja lopuksi vielä vasemmalle noin 30 metriin valmiin ukon. Hiukan jännitti etukäteen miten tuo eka virallinen tyhjä onnistuu. Ensimmäinen ukko löytyi helposti ja vauhdilla. Tyhjälle (myötätuuleen) Tikki lähti hyvin ja vauhdilla, siinä ei siis ongelmia. Tikki eteni hyvin ihan kulmaan asti ja ilmeisesti pyöri siellä hiukan. Muistaakseni liikkuessani itse eteenpäin huusin koiraa, muistaakseni ;). Ainoa miinus tässä tyhjässä pistossa oli se, että Tikki tuli takaisin melkein samaa reittiä kuin oli mennyt. Ei siis tehnyt oppikirjan mukaan laatikkopistoa, mutta hyväksyin tuon silti olihan se eka tyhjä. Kolmannelle eli toiselle ukolle Tikki lähti hyvin vaikka olikin tyhjän jälkeen kovin hölmistyneen näköinen ja yritti kurkkia tyhjän puoleiselle metsäpuoliskolle sen näköisenä että hei! eihän tuolta löytynyt ketään. Selvästi oli huolissaan siitä, että sinne jäi ukkeli (tai pikemminkin pallo...). Toinenkin ukko siis löytyi hyvin. Turhaa siis jännitin :). Kyllä Tikki hoitaa homman kotiin ;).

Tänään aamupäivällä menin hallille ottamaan hiukan agilitya. Rakensin ihan kunnollisen radanpätkän jossa oli kaikki kontaktiesteet mukana. Tällä kertaa kun itse olin keskittynyt treeneihin niin rimatkin pysyi hyvin ylhäällä, eli ei siitä siis hätää. Rata katkesi aina kontaktiesteeseen ja jatkui uudestaan siitä mihin jäätiin. Tällä kertaa kontaktitkin sujui hyvin, ei tullut karkaamisia ollenkaan. Muutenkin Tikki tuntui olevan hieman rauhallisempi kuin esimerkiksi viimeksi. Ei siis ollut turhia kierroksia mukana matkassa. Joten siis hyvillä mielin voi huomenna mennä iltakisoihin :).

Illemmalla oli vielä sitten hakutreenit. Tällä kertaa sijoitimme keskilinjan tuulen mukaan niin, että saimme selkeän sivutuulen. Tarkoituksena oli lähes kaikilla koirilla ottaa ns. etenemisharjoituksia tuulen avulla. Eli tuuli alueen loppupäästä alkupäähän ja ensin maalimies haamuili takarajalla ja koiran käännyttyä poispäin keskilinjalla eteni maalimies aluetta eteenpäin noin 10 metriä. Tarkoituksena siis saada koira etenemään muistikuvan avulla 50 metriin ja siellä sitten saada tuulen avulla haju edenneestä maalimiehestä. Tällä tavalla siis tarkoitus opettaa koiraa etenemään alueella eteenpäin. Tikki teki kaikki neljä pistoa hyvin ja mallikkaasti. Eli eteni aina sinne takarajalle ja kääntyi sitten kohti maalimiestä. Tällä kertaa ei tapahtunut mitään paineistumista haamuista, mitä aikaisemmin ehkä on saattanut tapahtua. Treeneissä huomasimme, että Tikki on selvästi toispuoleinen. Vasemmalle tehdyissä pistoissa Tikki osasi hienosti itse kääntyä pallon saatuaan alueella eteenpäin, oikealla puolella se ei sitten onnistunutkaan. Molemmissa oikealle puolelle tehdyissä pistoissa Tikki kääntyi väkisin siihen suuntaan mistä oli tullutkin, vaikka kuinka huusin oikeaan aikaan. Täytyy siis alkaa sitäkin treenaamaan, siis tuota vaikeampaa puolta. Muuten olen kyllä ihan tosi tyytyväinen näihin kahden päivän hakuiluihin :).