Eilen torstaina oli taasen agilityn ryhmätreenit. Tuntui, että edellisistä oli ikuisuus, kun yhdet jäänyt väliin. Tällä kertaa voisi sanoa, että treenit meni tosi hyvin :). Tikki oli tosi hyvin kuulolla ja oma ohjaus pelitti hyvin. Omat hermot ei mennyt kertaakaan ;). Ensimmäinen harjoitus meni todella hyvin. Muistaakseni ei tullut virheen virhettä. Sen jälkeenkin jäi pätkästä hyvä fiilis. Samaa kommenttia tuli kouluttajan suusta. Ainoa pieni miinus taisi olla A-esteellä pieni levottomuus. Oli kyllä hieno tunne kuinka koira totteli ja kuunteli ja luki vartaloa hyvin. Voisi sanoa, että siinä oli yhteys kunnossa :). Toisessa harjoituksessa alkoi näkyä pieniä kuumenemisen merkkejä ja lähinnä ne näkyi sitten kontakteilla. Eli kun kierrokset nousee niin aina vaan tuntuu Tikille olevan vaikeampi pysyä maltillisesti kontaktilla. Ja samoin kun kierrokset nousee niin rimat alkaa heilua jonkin verran, ei pahasti kuitenkaan. Positiivista oli taas kuitenkin koiran käsissä pysyminen. Tikki kuunteli tosi hyvin ja tosiaan kääntyi silloin kun piti. Pujottelukin meni tällä treenikerralla joka kerta tosi hyvin. Tikki on sen esteen jotenkin tosi hyvin sisäistänyt, eikä pahemmin yritän varastaa lopusta ja osaa kyllä vääntää itsensä tosi hyvin oikeaan aloitusväliin. Vielä viime vuoden puolella sai itse olla paljon tarkempi mistä lähettää ja miten itse liikkuu. Nykyään kestää vedätyksenkin tosi hyvin. Lopuksi mietittiin Tanjan kanssa, että mitä keksisi kontakteille ratkaisuksi. Tikillä kun on kuumana käydessään tapana tulla kiihkossaan pois kontaktilta, mutta menee samantien takaisin kun huomaa erheensä. Ja silloinhan en oikein voi mennä torumaan, kun koira kuitenkin nököttää oikealla paikalla. Kokeiltiin ensin niin, että Tanja 'tuomarina' ärähtää jos/kun Tikki tekee väärin. No eihän Tikki kiinnitä radalla huomiota muihin kuin minuun. Sitten ajateltiin, että 'tuomari' jatkossa yrittää blokata Tikiltä tien takaisin kontaktille jolloin pääsen itse puuttumaan. Tikki tekikin seuraavaksi niin räikeän virheen, ettei tarvinnut kenenkään blokata tietä. Sen jälkeen kun pääsin kunnolla torumaan niin Tikki teki seuraavat kaksi kertaa tosi hyvät ja napakat pysähtymiset kontaktille :). Siihen oli siis hyvä lopettaa. Huomasin toiseen harjoitukseen lämmitellessäni, että Tikki on agilityssa myös jonkin verran toispuoleinen. Treenasin siis A:ta niin, että jäin tarkoituksella taakse, niitä kun kisoissakin tulee väkisin silloin tällöin eteen. Silloin kun olin Tikin oikealla puolella niin meni ihan ok alas asti, mutta sitten kun olin koiran vasemmalla puolella niin ei ollutkaan niin helppoa. Täytyy jossain vaiheessa treenata enemmän tuota ja mahdollisesti apuohjaajan kanssa, jos siitä olisi mitään hyötyä. Tai sitten otan kosketusalustan avuksi...

Sitten tämän perjantai aamun hakutreenit. Treenattiin tällä kertaa Huvilinnussa, harvemmin käytetyssä 'nurkkametsässä' ja keskilinjakin laitettiin hiukan eri kohtaan mitä aikaisemmin niin sai taas eri piilot. Otin Tikin kanssa yhteensä kuusi ukkoa, ykkönen umpparissa, kakkonen hyvin piilossa kiinteän rakennetun osittaisen umpipiilon suojassa ja kolmas iglussa, loput peitteiden alla hyvin piilossa. Osasta käytiin hakemassa haju ja osalle lähetin suoraan. Kaksi ekaa oli siis hajunhakuja, molemmat etukulmissa. Ekalle lähtiessä Tikki pomppi melkein vain mun edessä sen näköisenä, että odotti mun pian lähettävän. Lähti kuitenkin hyvin kulkemaan edellä. Kahdessa ensimmäisessä ei ollut mitään ongelmaa. Kolmannelle kokeilin lähettää suoraan. Tikki teki ensin noin 20 metrin piston ja tuli takaisin. Ajattelin, etten nyt lähde hakemaan hajua vaan menin hiukan syvemmälle itsekin ja lähetin uudestaan jolloin Tikki lähtikin hyvin syvemmälle ja löysikin maalimiehen. Positiivista nyt, että Tikki löysi maalimiehen mun opastuksen mukaan. Neloselta käytiin taas hakemassa haju ja menikin hienosti. Vitoselle kokeilin taas lähettää suoraan. Tikki lähtikin hyvin suoraan kohti piiloa jolloin huusin sille HYVÄ. Tarkoituksena oli kertoa sille että se tekee hienosti töitä ja oikeaan suuntaan on menossa. Tuosta se oli kuitenkin maalimiehen sanojen mukaan kääntynyt samantien takaisin jolloin jouduin lähettämään uudestaan. Toisella pistolla Tikki teki jonkin verran ylimääräistä lenkkiä, mutta annoin sen rauhassa työskennellä. Ilmeisesti tämä viides maalimies oli ollut jonkin verran pelottava. Maalimies oli tämän huomannut ja miettinyt mitä tehdä onneksi oli tehnyt oikean ratkaisun:). Maalimies oli ollut hiljaa, mutta heiluttanut palkkaa näkyvilla kun kerran Tikki oli katsonut suoraan kohti. Tästä Tikki oli rohkaistunut niin paljon, että uskalsi mennä hakemaan palkan. Tässä positiivista oli se, ettei Tikki tullut minulle asti pyytämään apua vaan teki ratkaisun matkan päässä ihan itse. Viimeiseltä käytiin vielä hakemassa haju ja siinä ei ollut mitään ongelmaa. Joten vielä saa jatkaa vahvistamista mukavista maalimiehistä. Positiivista on, ettei Tikki ole ollut millään tavalla sen näköinen, että olisi puremassa. Vaikka treeneissä on tullut myös paineistavaa materiaalia eteen. Eiköhän tämä tästä.

Otin vielä iltapäivällä vanhempieni kotipihalla äitini avustamana muutama rullanhaku. Ensin otettiin kaksi kertaa irtorullalla, joissa ei ongelmaa. Sitten alkoi kutkuttamaan kiintorulla ja kokeiltiin niitäkin pari. Tikki ei sitä tietenkään oikein tajunnut, mutta avustuksella otti rullan kuitenkin suuhun. Sitten vielä lopuksi yksi irtorullalla, jossa ei ollut ongelmaa. Näytöt ja kaikki meni oikein mallikkaasti :).

Tämä viikko onkin ollut harrastus- ja treenitäyteinen. Loput pääsiäisestä meneekin ihan rauhallisesti, koska olen seuraavat kolme päivää itse töissä.