Hakuporukkamme kokoontui tällä kertaa huvilinnun metsään. Tikin kanssa oli tarkoituksena ottaa kuusi ukkoa; eka vasemmalla etukulmassa umpparissa, toka oikeassa etukulmassa hyvin peitettynä, kolmas myös 50 metrissä hyvin piilossa mutta matkan varrella oli tyhjä iglu, neljäs hiukan lähempänä noin 15-20 metrissä, viides ja kuudes molemmat 50 metrissä hyvin piilossa.

Ensimmäinen menikin ihan mallikkaasti. Tikki teki hyvän piston ja nosti hienosti hajun maalimiehestä, malttoi tarkistaa hienosti piiloa ja sai pallon piilosta alakautta. Toiselle ukolle Tikki lähti vinoon jonka takia kutsuin takaisin, toisella yrityksellä taisi yrittää puraista johon puutuin. Sain kuitenkin Tikin lähtemään hyvin etsimään, mutta neiti tuli kerta kerran jälkeen takaisin. Itselle tuli pian epäilys, että väistää maalimiestä.. Tarkistimme että maalimies on oikealla paikalla niin kuin olikin. Tikki siis väisti maalimiestä. Autoin sitä menemällä sen tueksi aina vaan lähemmäs, jolloin Tikki uskalsikin mennä maalimiehelle. Ikävä vaan kun malimies oli antamassa palkkaa nousi pressu turhan räväkästi maalimiehen päältä ja Tikki tuli pois. Vaihdettiin varmuuden vuoksi maalimies, koska piilossa aikaisemmin ollut on Tikille niitä vieraampia. Mutta siitä ei ollut apua, koska väisti edelleen. Nyt menin neidin kanssa ihan lähelle ja Tikki uskalsi ottaa pallon. Vietettiin sitten tovi piilolla leikkien Tikin ehdoilla ja onneksi meni ohi tuo omituisuus. Kolmannelle kokeilin vielä vain lähettää valmiille. Teki hyvän piston ja tarkisti tyhjän piilon ja jatkoi matkaa, tosin huomattiin heti että väistää tätäkin maalimiestä. Hetken mietittiin ratkaisua ja mitä tehdä... Päätin hakea hajun, koska en halua opettaa koiralle että maalimiehen voi jättää metsään. Kehuin Tikkiä kun haistoi maalimiehen ja lähetin aika läheltä. Ei ongelmaa, leikki hyvin piilolla. Neloseltakin kävin hakemassa hajun, ettei tule turhaan opetettua koiralle juoksentelua. Tällä kertaa Tikki alkoikin olemaan ihan oma itsensä:). Viidennelle lähetin suoraan, hetken pohdittuani mitä teen, ja se meni hyvin. Maalimies oli sijoittunut noin 20-30 metriin. Tikki kaarsi hiukan oikealle ennen maalimiestä (ja ajattelin että väistää taas), mutta sai sieltä vasta hajun ja nosti hienosti maalimiehen, eli ei onneksi väistänyt. Päätin lopettaa tähän, ettei tule tehtyä enempää vahinkoa. Keskilinjalla Tikki leikki normaaliin tapaan kaikkien kanssa. Myös niiden kanssa joita väisti. Eli ihmisestä ei tuo väistäminen ollut kiinni. Itse olen sitä mieltä, että Tikki on ottanut puremiseen puuttumisista painetta ja se näkyy nyt tällä tavalla. Toki ei puremista voi sallia jatkossakaan, täytyy vaan puuttua siihen enemmän halveksien kuin tosissaan suuttuen. Olen varmasti ollut liian tiukka Tikille tässä suhteessa. Onneksi nyt alkaneella viikolla on kahdet hakutreenit niin pääsee paikkailemaan tilannetta. Täytyy nyt hetken aikaa tehdä töitä, että saan tuon paineen pois. Onneksi Tikin kanssa ollaan jo pitkään oltu hyvässä tilanteessa ja monet asiat ovat kohdallaan eli tuskin tulee mitään kauheaa takapakkia, vaikka otankin seuraavat parit treenit pitkälti hajunhakuja. Ne ovat kuitenkin se miten saan tuettua Tikkiä ja kerrottua sille, ettei hakumetsässä tapahdu mitään pahaa :).

Täytyy myöntää, että muutama kirosana lenteli treenien jälkeen. Onneksi Hannele ei ollut paikalla, muuten olisin ollut monta 10 senttistä köyhempi ;). Ja onneksi on mukava hakuporukka, joka tukee aina tarpeen tullen. Kiitos siis kaikille :).