Tänään töiden jälkeen olin sopinut treenitreffit Anna-Maijan ja Staran kanssa. Treenattiin tuossa minun lähikentällä. Aloitin Tikin kanssa seuraamisella. Tarkoituksena harjoitella BH:ta varten ja otinkin suoraviivaista seuraamispätkää palkkaillen paljon. Anna-Maija sai toimittaa yksinään henkilöryhmän virkaa ;), tälläkään kertaa ei Tikki välittänyt henkilö"ryhmästä" yhtään mitään. Olen viime aikoina ollut kyllä Tikin seuraamisiin tosi tyytyväinen... Seuraamisen jälkeen otin liikkeestä istumisen, maahanmenon ja luoksetulon niin kuin PK-puolella se tapahtuu. Se meni hyvin, tällä kertaa siis asennot tulivat oikein kun ohjaajakin tajusi virittää koiran etukäteen... Ainoastaan maahanmenon valmistelevassa osuudessa oli seuraaminen huonohkoa. Sitä sitten korjattiin muutamalla viritellyllä seuraamispätkällä. Tämän jälkeen toin metallinoutoa. Ensimmäisellä kerralla palkkasin hyvästä palautusvauhdista niin, että Tikki sai tiputtaa kapulan ja syöksyä narukongiin kiinni. Toisella kertaa oli tarkoitus ottaa sivulle ja palkita siitä, mutta Tikillä oli jäänyt edellinen toisto päälle ja teki saman tiputusloikan vaikka en lelua näyttänytkään. Tikki huomasi itse erheensä ja otti uudestaan kapulan sivulle, josta palkkasin sen ilman että otin siltä kapulaa (sai siis taas pudottaa). Kolmaskin toisto piti ottaa vaikka oli tarkoitus alunperin ottaa vain kaksi. Kolmannella kerralla otin siis sivulle asti ja kapulan ihan käteenkin ja vasta sitten palkka. Meni kyllä kuitenkin hyvin. Tikillä oli hyvä ote kapulasta ja vauhti oli hyvä joka suuntaan. Tällä kertaa Tikki ei pahasti mennyt kapulan ohi menomatkalla. Lopuksi otettiin vielä kaukoja. Käytin tässäkin Anna-Maijaa hyväksi ja hän seisoi häiriönä minun ja koiran välisellä matkalla ikään kuin liikkeenohjaajana. Se ei Tikkiä haitannut ollenkaan. Enemmänkin vaikutti pitkä välimatka, kun kaket on kuitenkin ollut kaiken muun ohella pienellä treenillä. Lyhyeltä matkalta ei ollutkaan sitten ongelmia. Täytyy vaan jatkossa hitaasti kasvattaa välimatkaa niin ei tekniikka hajoa.

Mörrin kanssa aloitettiin paikallaanoloilla. Muita koiria ei ollut, mutta tarkoituksena olikin vain saada koiralle muistutus niidenkin liikkeiden olemassaolosta. A-M toimi tässä liikkeenohjaajana ja paikallaanmakuussa huuteli ylimääräisiä maahan-käskyjä häiriöksi, kun en ole kertaakaan treenannut uudella EVL:n tyylillä noita. Sama oli takaisin tullessa, hän huuteli istu-käskyjä. Mörri ei niistä välittänyt pätkän vertaa vaan tapitti koko ajan minua, että koska minä käsken :). Hieno mies :). Molemmista vapautin lelulle, joka oli repun vieressä. Muut liikkeet jotka kävin läpi olivat, seuraaminen, idioottirinki, luoksetulo, ruutu ja ohjattu. Seuraamista otin tällä kertaa niin, että palkkasin lelulla. Ero oli kyllä huima viime kertaiseen ja tuntui hyvältä vaikka poika olikin aika lailla jalassa kiinni... Idarissa A-M toimi liikkeenohjaajana. Asennot tuli aina joka toisella sivulla, mutta käskytykset joka sivulla. Tällä pyrin saamaan pois viime kertaista ennakointia. No tällä kertaa ei ennakoinnista ollut mitään merkkiäkään. Mikäköhän mahtoi olla seuraamisen lelupalkan vaikutus.. Pientä piippausta oli istumisessa ja makaamisessa... A-M ei niitä ollut kuullut.. Luoksetulosta otin tänään monta eri versiota. Ensin otin vain seisomiseen ja heitin samantien pallon, toinen kerta tuli makaamiseen asti ja siitä palkka. Makaaminen oli tosin hidas johtuen varmaan omasta käskystä. Otin siis siihen väliin yhden kutsumisen seisonnasta ja silloin maahanmenokin oli nopeampi. Seuraava kerta oli kisanomaisesti. Jäi kylläkin aika kauas eteentullessa, josta sitten pyysin lähemmäs ja vasta sitten sivulle. Viimeinen olikin läpijuoksu, tälläkin kertaa jäi turhan kauas eteen josta taas vaadin tulemaan lähemmäs ja palkkasin siitä. Ruutua otin niin, että vein ensin härnäten lelun ruutuun. Tämä on meille vaikea, koska Mörri yrittää oikaista merkin. Siinä sitten meni muutama muistutus ennenkuin jätkä uskoi minua. Sen jälkeen menikin useampi kerta hienosti merkille, josta saikin sitten palkaksi mennä ruutuun. A-M käskytti meidät ja eritoten merkillä odoteltiin tovi ennen palkkaa, että saataisiin se levottomuus pois. Ohjattua otin oikeastaan ihan vain merkin takia, koska siinä on ollut tosi paljon levottomuutta. A-M käskytti runsaasti Mörrin ollessa merkillä. Ja vain kerran jouduin huomauttamaan levottomuudesta. Palkaksi piti olla nouto, mutta se meni plörinäksi. Mörri ei löytänyt kunnolla kapulaa ja toikin repun luota narulelun... No en jaksanut alkaa ottamaan siitä stressiä niin en alkanut tahkoamaan... Lopuksi otin vielä tunnarin, joka menikin ihan plörinäksi. Vaatii siis paljon kotitreeniä, siis PALJON.

Tikin kanssa otin lopuksi vielä muutaman hetsatun seuraamispätkän :). Tämän jälkeen pääsivät tytöt juoksemaan hetkeksi. Tikillä oli selkeästi paljon ylimääräistä energiaa minun työntäyteisen pääsiäisen jäljiltä... Mörrin mielestä Stara oli ihana _nainen_, koska sillähän on juoksu.

Kiitos Anna-Maija taas treeniseurasta :).