Viime viikon torstaina oli taas pitkästä aikaa agilityn ohjatut ryhmätreenit. Vähän olin sekavin mielialoin johtuen Rauman epäonnistuneesta kisareissusta... Onneksi treenit meni kuitenkin hyvin. Ties mitä harrastuksia sitä olisi keksinyt Tikille, jos nekin olisivat menneet pieleen;). Kontaktit toimivat tällä kertaa ja kouluttajankin mielestä ne ovat nyt alkaneet näyttää erilaisilta siis positiivisessa mielessä. Päätin alkaa kuumentamaan Tikkiä treeneissä, koska neidin vire- ja viettitaso on kisoissa ihan eri luokkaa. Jos vaikka saisin koiran edes jotenkin samalle tasolle treeneissäkin. Voisi helpottaa kisaamista tulevaisuudessa. Kuumentamisesta ei ainakaan tällä kertaa ollut haittaa, joten niin uskaltaa jatkossakin tehdä. Jälkimmäisessä harjoituksessa oli aika kinkkinen pujottelusta hypyille lähtö. Tikki yllätti positiivisesti suoriutumalla pujottelusta todella mallikkaasti vaikka itse olinkin tosi kaukana. Treeneistä sai siis lähteä hyvillä mielin. Muutenkin oli todella kivaa treenata taas pitkästä aikaa ulkona.

Sunnuntaina kisattiin ensin parin startin verran agilityssa ja illemmalla oli vielä hakutreenit. Otin Tikin kanssa vain etukulmat. Aiemmissa treeneissä ollaan menty taas hyvää vauhtia eteenpäin niin hyvä oli ottaa pieni palautus väliin. Seuraavalla kerralla kun on tarkoitus ottaa aika monta ukkoa. 1. etukulma oli vasemmalla puolella. Matkalla oli tyhjä iglu, josta Tikki ei pahemmin välittänyt mitään. Itse maalimieskin oli iglussa. Tosin siellä ei ollutkaan kukaan ollut. Pisto oli hyvä ja suora ja maalimies löytyikin helposti. Toinen maalimies ja toinen etukulma oli siis oikealla puolella. Sielläkin oli iglu ensin hämypiilona tosin tällä kertaa paljon lähempänä itse piiloa ja tuossa iglussa oli edellisellä koiralla ollut maalimies. Tikki ei välittänyt tuostakaan iglusta pahemmin. Jälkimmäinen maalimies oli minulle ja Tikille ennestään vieras. Tästä Tikki ei välittänyt yhtään mitään. Keskilinjallakin leikki todella hyvin vieraan kanssa ja itse asiassa ei vienyt tutuille vaikka ne kuinka kutsui ;). Toinenkin pisto oli hyvä ja suora. Varsin lyhyet treenit, mutta erittäin onnistuneet.

Seuraavassa treenissä alan taas pikkuhiljaa hakemaan koiralle jonkin verran sitä kuormitusta, jonka takia aiemmin oli sitä puremista. Koko ajan tietenkin luen koiraa ja autan tarpeen vaatien. Katsotaan mitä tapahtuu. Eihän näistä helpoistakaan treeneistä ikuisesti hyötyä ole...