Koko viime viikko oli hyvin pitkälle pk-painotteinen. Viikko alkoi maanantain hakutreeneillä Haunisten mutkassa. Otin Tikin kanssa oikeaan etukulmaan suoran palkan, vasempaan etukulmaan tyhjän ja vielä kaksi suoraa palkkaa molemmille puolille. Pistot oli Tikillä aika huonoja. Ainoastaan toiselle ukolle (tyhjän jälkeen) Tikki teki hyvän piston. Muille jouduinkin lähettämään keskimäärin kaksi kertaa ennenkuin Tikki eteni suoraan. Kaikissa huonoissa pistoissa oli sama ongelma. Tikki eteni noin 20 metriä hyvin ja suoraan jonka jälkeen lähti kaartamaan aluetta eteenpäin. Kutsuin jokaiselta pois ja vaadin kunnollisia pistoja, onneksi sellaisia tulikin sitten muistuttelujen jälkeen. Tämä johtunee täysin viimeaikaisista ilmaisutreeneistä, jolloin maalimiehet ovat olleen noin 20-30 metrissä. Tyhjä oli onneksi hyvä, vaikka sinnekin lähetin pari kertaa. Tikki eteni hyvin alueella eteenpäin ja tuli itsenäisesti takaisin. Täysin en tiedä mitä on alueella tehnyt, mutta en usko sen mitään tyhmää tehneen, koska ei viipynyt pistolla älyttömän kauan. Yritän olla huutelematta Tikkiä pois alueelta, kun haluaisin sen tulevan aina itsenäisesti pois.

Seuraavaksi oli vuorossa keskiviikkona kenttätreenit. Eli pääsin ottamaan ilmaisua kentällä. Lisäksi tietenkin pienet tottikset sitä ennen. Tikki onnistuikin taas osoittamaan "viisautensa" hyppäämällä huonosti metrisen esteen innostuksissaan. Mitä ilmeisimmin Tikki jäi nivusistaan kiinni ja tuli jotenkin alas... Itse olin jo menossa esteen toiselle puolelle keräämään pientä mustaa bc:tä kasaan, mutta hämmästyksekseni neiti jatkoikin matkaa kapulalle. Takaisin ei enää hypännyt, mutta toi kapulan minulle asti. Ja nyt ollaankin sitten otettu moneen otteeseen matalampaa ja täyskorkeaa estettä. Hiukan Tikki vielä hakee, eli mahtoi sattua... Muuten tottistelut meni ok. Ilmaisutreenissä otin ekaa kertaa myös kiintorullaa. Ensin parit irtorullan tuonnit ja sitten perään kiintorullaa. Ensin ei Tikki meinannut millään tajuta, että mikä on homman nimi ja missä se irtorulla on. Lopuksi sentään saatiin Tikki itse ottamaan rulla suuhunsa ja tuomaan mulle. Loppuun vielä yksi irtorullan tuonti. Olin tyytyväinen niin kiintorullan tajuamiseen ja siihen, että vaikealtakin puolelta Tikki toi hienosti rullaa itsenäisesti eteenpäin.

Torstaina kävin ostamassa Tikille kilon painoisen kapulan. Ja pitihän sitä käydä heti kokeilemassa. Eikä ongelmaa. Olin kyllä itse hieman hämmästynyt, että Tikki toi kapulan ongelmitta... Lisäksi hyppyytin metristä estettä pallon kanssa.

Perjantaina oli taas vuorossa kunnon kenttätreenit. Eli ilmaisua (ja tietenkin hiukan tottistelua). Tällä kertaa Tikki toi kiintorullaa tosi hienosti. Ensin piti kuitenkin tuoda parit irtorullat, jonka jälkeen useampi kiintorulla. Lopuksi vielä yksi irtorulla. Vitsit, että olin tyytyväinen :).

Lauantaina treffattiin Anna-Maijan kanssa haunisissa. Tikin kanssa taas pk-tottista. Nyt otin hiukan seuraamista, henkilöryhmän, liikkeestä jäävät ja luoksetulon. Yritän nyt saada ketjutettua Tikille pk-tyylisen luoksetulon, katsotaan mihin joudutaan. Sitten vielä noutoja (niin kilon kuin 650 kapulan kanssa) ja hyppynouto (matalammalla esteellä) ja estenouto. Näiden jälkeen vielä eteenmeno. Ja vielä ihan lopuksi hyppyyttelin Tikkiä. Mörrikin pääsi tällä kertaa tokoilemaan. Alkuun ihan lyhyt seuraaminen, sitten luoksetuloa, ohjattua ja metallia. Kokonaisuudessaan ihan ok-treenit ja Mörrillä oli hauskaa :) Mukavaa, että Mörrin lisääntynyt energisyys ja iloisuus näkyi myös Anna-Maijan silmään:).

Viikon päättivät sunnuntain hakutreenit. Tälläkin kertaa otin Tikin kanssa vain etsintää (ilmaisuja tällä hetkellä vain siis kentällä). Molempiin etukulmiin ukot, joista vasemmalla oleva iglussa. Kolmas oikealla ihan normaali löytö, jonka jälkeen vasemmalle tyhjä, joka oli ihan loistava. Tikki työskenteli hyvin eteenpäin ja tuli itsenäisesti pois. Tämän jälkeen vielä yksi löytö oikealle puolelle, maalimies oli kotapiilossa. Tällä kertaa pistot olivat kauniit ja koiran vauhti aika huima. Mutta hyvä huomata, ettei se vaikuttanut työskentelyyn pätkän vertaa. Tyhjän jälkeisellä pistolla Tikki teki hiukan siksakkia yrittäessään paikantaa maalimiestä, maastokin oli vaikeaa sillä kohtaa. Täytyy kuitenkin seurata mitä neiti tekee tyhjien jälkeen. Olin kyllä treeneihin ihan tositosi tyytyväinen:). Kyllä siitä vielä hakukoira tulee :). Treenien lopuksi sain otettua parkkiksella Tikin kanssa kaksi rullantuontia, eli irto- ja kiintorullat. Kiintorullan kanssa tarvitsi vielä hiukan apua, mutta eiköhän tämäkin tästä...