Lauantaina käytiin Tiksun kanssa kahdestaan Impivaarassa tokoilemassa. Ensin otin seuraamista, eripituisia pätkiä. Tuntui kyllä hyvältä :). Sitten otin idaria, joka myös kaikinpuolin hyvä. Ainoastaan istumisessa kuului taas pieni -piip-, täytyy tuota alkaa ihan tarkkailemaan, että kuinka paljon sitä tekee. Sitten vuorossa ruutu, jossa tällä kertaa oli tarkoitus hioa pysäytyksiä. Olin kyllä ylpeä niin itsestäni kuin koirastakin, sillä joka kerta oli suhteellisen keskellä ruutua. Täytyy ruutua ottaa vielä hallissa ennen kisaa, sillä siellä pysäytyspaikka voipi olla eri kun alusta suosii jarruttamista paremmin kuin tamppautunut lumi. Ettei siis kisassa ohjaaja mokaa.. Palkkasin pääsääntöisesti pysäytyksestä, välillä viiveellä välillä pallo lensi samalla kun annoin käskyn. Otin myös ruudussa makaamista ja ruudusta kutsumisia. Nämä kaikki olivat hyviä :). Sitten vuorossa oli ohjattu nouto. Ensimmäistä kertaa oikea kapula oli treenin aikana oikealla paikallaan. Nyt alkaa jo oikeakin puoli sujumaan. Mutta tietenkin vasen puoli alkaa aiheuttamaan hieman ongelmia. Vasemmalta haettaessa tuntuu keskikapula kiinnostavan kovasti välillä. Mutta ei se onneksi ole niin suuri ongelma etteikö siitä selvittäisi. Täytyy myös vasenta kapulaa alkaa välillä pitämään lähempänä. Paljon tuli palkkausta myös merkiltä, ettei se ala falskaamaan. Mutta täytyy sanoa, että paljon ollaan tässä liikkeessä edetty loppuvuoden tilanteesta. Silloinhan koira hytkyi ja nytkyi koko ajan ennakoiden johonkin suuntaan :D. Treenin lopuksi otettiin kaukoja ja luoksetuloa. Kaukot ok ja luoksetulo sitten sen treenikerran huono liike. Oli jotenkin kaikin puolin huono...

Sunnuntaina käytiin aamupäivästä treenaamassa ensin hakua. Pienellä porukalla, mutta hyvin saatiin reenattua. Tikillä yhteensä 4 maalimiestä jotka olivat sijoittuneet etukulmiin ja kaksi muuta niin, että alue tuli kunnolla tutkittua. Kaikki siis 50 metrissä ja valmiina. Tikillä oli hirveästi energiaa ja sain jopa leikittyä sen kanssa maalimieheltä palatessa (tätä ei siis ennen ole tapahtunut, koska Tikki alkaa heti maalimieheltä lähtiessä ajattelemaan jo seuraava eikä halua leikkiä varsinkaan minun kanssa). Vauhtia siis piisasi, mutta nenä toimi (kuten aina sanoisin jopa) hyvin. Pistot olivat hyviä, eivät nyt luotisuoria mutta hyviä. Kaikin puolin hyvä treeni :) Nyt vain odotellaan lumien sulamista niin pääsee ottamaan pitkää treeniä. Kovalla lumella kun en halua koiraa ihan älyttömästi juoksuttaa.

Sunnuntaina treenattiin vielä illalla hieman tokoa omalla lähikentällä iltalenkin yhteydessä. Aluksi hieman paikkaistumista, jotka menivät hyvin. Viretasoa ollaan saatu nousemaan :). Sitten hiukan seuraamista. Tuntui nyt edistävän jonkin verran... Tässä treenissä panostin luoksetuloon ja sitä otettiinkin eri versioita monta kertaa. Niin läpijuoksua kuin palkkaa vauhdista ja eri pysähdyksistä. Alkoikin näyttämään ja tuntumaan hyvältä :). Sitten vielä muutamat kaukot. Tekniikka alkaa olla hyvin hallussa, ainoastaan ekan nousun ollessa seiso, tulee Tikki minun näkövinkkelistä aavistuksen eteenpäin. Täytyy siis kiinnittää tähän huomiota. Muumi oli koko ajan ihan vallaton ja hulvaton. Vanhus karkasi pariin otteeseen minun luo odotuspaikastaan (ei siis ollut kiinni kuten ei yleensäkään) ja herra vinkui koko ajan. Otin siis papparaisenkin kanssa hiukan tokoa. Intoa oli kuin pienessä (vanhassa) kylässä ja kaikki ei mennyt ihan niinkuin on opetettu, mutta onko sillä niin väliä :D. Ja loppuvaiheessa Muumi vain komensi ja haukkui ohjaajaansa :). On se niin ihq <3

Maanantaina käytiin samaisella lähikentällä tokoilemassa. Tällä kertaa otin ihan repunkin mukaan ja tarkoituksena oli hioa ohjattua noutoa. Alkuun kuitenkin seuraamista ja pientä edistämistä edelleen... Muuten kuitenkin hyvää ja kivanoloista. Sitten idaria, jonka Tikki tekikin hyvässä vireessä. Istumiseen piipahduksiin kokeilin ihan palkkausta. Ensin palkan jätin kulmaan odottamaan jolle sitten vapautin ja perään otin niin, että palkkasin istumisen jälkeisen seuraamispätkän jälkeen. Nyt olin myös tarkka kontaktista liikkelle lähdöissä ja pari kertaa jouduinkin kyllä huomauttamaan asiasta. Loppua kohden kuitenkin tosi hyvä :). Sitten itse teemaan eli ohjattuun. Kapulat olin vienyt asetelmaan jo heti aluksi. Oikean puolen kapula oli sivuttaissuunnassa kauempana, mutta syvyyssuunnassa lähempänä. Joka kerta Tikki kääntyi hyvin ja kapula palautui todella nopeaa vauhtia. Välillä palkkasin siis ihan vauhdista ja välillä vasta perusasennosta. Näitä noutoja otin kyllä tosi monta. Lisäksi vielä vasemmalta puolelta muutamat noudot. Sekin kapula oli nyt lähempänä aluksi.

Tikki on kyllä viimeaikoina ollut todella kiva treeneissä ja homma on sujunut mallikkaasti. Vielä ollaan kuitenkin kaukana mistään suoritus- ja liikevarmuudesta, mutta pikkuhiljaa rakennetaan hommaa :). Hyvältä kuitenkin näyttää. Vielä pitäisi päästä paikallaanoloja ottamaan porukalla. Eli kaikki vapaaehtoiset paikallaanolijakaverit ilmoittakaa olemassaolostanne ;).