Tänään oli aika pitkän tauon jälkeen hakutreenit. En oikein aluksi tiennyt mitä treenata tauosta johtuen. No onneksi oli viisaita treenikavereita paikan päällä niin päädyttiin tekemään ns tilanteen tarkistus ja otin yhteensä neljä maalimiestä, joilta kaikilta kiintorullailmaisu ja kaikki maalimiehet maastopeittojen alla. Ei tyhjiä eikä mitään ihmeellistä väliin. Ensimmäinen oli etukulmassa oikealla. Tässä ei ongelmia, näytölle tosin vei vähän hassua reittiä... Toinen myös etukulmassa. Tältä jouduin kutsumaan ensin takaisin kun lähti ihan vinoon. Toisella lähetyksellä ei mitään ongelmaa. Ilmaisu tälläkin ok ja näytölle vienti hyvä. Kolmas oikealla hieman rinteessä. Tikki meinasi ensin mennä ohi, mutta sai hyvin hajun (vaikka ei kovinkaan paljon tuullut) ja ilmaisi hyvin. Näytölle meno tässäkin hyvä, kerran pysähtyi minua odottamaan kun kömmin kiven yli, mutta jatkoi itsenäisesti hommaa. Neljäs oli oikealla niin, että lähetin jo ennen maalimiestä ja Tikki löysi hyvin työskennellessään. Tällä neljännellä rullan otto kesti kaikista kauimmin, mutta ei siinäkään ongelmaa. Vasemmalta eteni molemmilla kerroilla hyvin eteenpäin, oikea oli taas sen suhteen heikompi. Mutta myös oikealta puolelta leikkasi reilu 10 metriä ennen keskilinjaa minua kohti, joten sekin hyvä asia. Ilmaisut olivat kaikilla hyvät. Tikki tarkasti hienosti ja otti kuitenkin rullan nopeasti suuhun. Rullan tuonnit olivat hyvät, ainoastaan viimeisellä sylkäisi ennen lupaa rullan suusta. Olen siis todella tyytyväinen tämän päivän treeniin. Kaikin puolin onnistuneet. Koira tuntuu osaavan homman, ohjaajalla vain välillä uskon puutetta ;). Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti kevättä ja vain vahvistaa eri osa-alueita. Tuntuu se haun ehkä tärkein osa eli ilmaisu olevan jo pikkuhiljaa kunnossa.

Hakuilun jälkeen mentiin viereiseen metsään ottamaan esineruutua. Niin ja näiden kahden maastotreenin välissä otin henkilöryhmää hieman. Esineruutu-alue oli noin 50 m syvä ja n 20 m leveä. Alueella oli kaksi esinettä, noin 25 metrissä ja takana. Tikki nosti heti lähempänä olleen esineen, josta sai vain kehut (ja Tikki hämmästeli, että missä pallo on ;) ). Lähetin siis heti perään alueen reunasta etsimään esine nro. 2:sta. Tikki jatkoi hyvin ensimmäisen löytöpaikan ohi ja hyvin pian paikansi toisenkin esineen. Sen luovutus oli heikohko ja jouduin Tikkiä korjaamaan. Mutta tämäkin treeni kaikin puolin tosi hyvä. Tosin esineruudussa tuuli sen verran, että oli ns helppo ruutu.

Tikillä ei ollut mitään ongelmaa tehdä nämä kaksi heti peräkkäin. Tiesi hyvin mitä oltiin milloinkin tekemässä ja motivaatio oli korkealla. Hieno hieno koira :)))