Agilitya ollaan treenattu niin tiistaina ryhmätreeneissä kuin keskiviikkoillalla omalla ajalla. Joitakin huomioita treeneistä tässä: -Täytyy huomauttaa jo riman rapsahduksesta, jos sillä saisi Tikin paremmin keskittymään takajalkoihinsa. -Pitää ottaa treeniohjelmaan yksittäiset asiat, kuten keppikulmat ja ekan välin hakeminen. Tikkihän kiirehtii niin, että ei itse hae avokulmasta ekaa väliä vaan hosuu tokaan, kolmanteen väliin.-Hyppää paremmin, kun annan käskyn. Jos olen hiljaa, hyppää laiskemmin ja rimat rapsahtelee herkästi. -Pitää treenata "syheröä".

Keskiviikkona keskityin hyppyihin ja keppien avokulmaan. Ei kyllä hae ollenkaan jos en tosissani ohjaamalla ohjaa kepeille. Tähän pitää saada muutos. Täytyy miettiä miten treenata moista. Hypyt olivat hyvät ja ilmavat. Rimat olivat ylhäällä, joten sekin tekee tuolla paljon. Tikki tarvitsee kyllä tietynlaisen rauhan tekemiseensä, mutta samalla sitä pitää ohjata ihan koko ajan. Jos jätän oman onnensa ojaan tekee kyllä jotain :D. Agilityn suhteen olen luvannut aktivoitua ja treenata ahkerammin, jos syksyllä pääsisi ihan kisaamaankin :).

Tänään torstaina käytiin Kupittaalla TSAUn pm-joukkueen treeneissä, vaikka olemmekin varakoiran varakoira :). Paikalla olikin vain minä ja Anne & Tauno. No me saatiin hyvät treenit aikaiseksi kahdestaankin :) Kiitos Annelle treeniseurasta. Me otettiin tokon sijasta (vaikka tokotreenit olikin) pk-tottista. Ensin seuraamista hiukan, joka ihan kivan oloista. Käännökset hyvä ja Tikki jalassa kiinni. Ainoastaan lähdöt oli taas ihan paskoja. Ja ohjaaja saisi keskittyä paremmin niihin temmon vaihtoihin ;). Sitten otettiin jäävät liikkeet paitsi ei seisomista, koska en sitä taaskaan muistanut ottaa. Olen jämähtänyt alokasluokan kaavioon totaalisesti :D. Istuminen oli Tiksulta unohtunut ja tarjosi kovin seisomista. Toistojen jälkeen sekin alkoi toimimaan. Maahanmeno hyvä ja luoksetulo rauhallinen, mutta nyt Tikki tuli suht suoraan kohti ja sujahti hyvin jalkojen välistä ilman suhinoita. Sitten otettiin noutoa kilosella kapulalla. Ensin niin, että kapulan mun ja koiran välissä. Nämä ihan hyvät. Sitten muutama niin, että heitin kapulan. Näitä jouduttiin ottamaan useampi toisto, koska Tikki tiputti monta kertaa mun lähellä kapulan. Noudoissa palautusvauhti hidas, kun ei Tikki tykkää painavista kapuloista. Täytyy taas ottaa metsäkuuri kapuloilla. Loppuun eteenmeno niin, että Tikki näki Annen vievän pallon kentän reunaan. Seuraaminen tässä sitä normaalia ja eteenmeno hyvä ja vauhdikas. Tikki pääsi vielä Taunon jälkeen ottamaan isolla vieraalla kapulalla noutoja. Nämä ihan hyvät. Esteitä pitäisi joku päivä mennä katsomaan kentälle...