Taas kerralla kunnon pläjäys meidän kuulumisia :) Aika maltillisesti ollaan treenattu. Tikki lähinnä parannellut jumituksiaan ja alkaakin olla jo ihan hyvässä kunnossa. Edelleen sain käskyn jatkaa kotihieromisia ja ensi kuussa käydään vielä ainakin kertaalleen hoidettavana. Oli kyllä viikko sitten jo huomattavasti paremmassa kunnossa.

Viime viikonloppu oltiin Tending-leirillä. Sekä la että su treenattiin hakua ja agia. Tosin hiukan treenaamisia sekoitti Tikille iskenyt ruikulitauti. Itse veikkaan vatsan oireilun johtuneen kuumasta ilmasta ja liian vähästä veden juonnista, kun ei kerran ollut mitään ihmeellistä päässyt syömään. Ja vatsa tulikin pian kuntoon, tosin sunnuntaina ei täysteholla treenattu. Harmi sinänsä kun olisi ollut niin hyvä mahdollisuus treenata vieraiden silmien alla. Lauantain haku Niemen Elinan kouluttamana ei mennyt meiltä ihan putkeen. Onnistuin saamaan Tikin tosi isoon paineeseen ja isoja ongelmia tuli jo alkutreenissä. Samoja ongelmia, joiden parissa ollaan jo aiemminkin painittu. Tyhmä ohjaaja niin minkäs teet ;) Luulisi jo tässä vaiheessa tietävän Tikin menevän helposti ja tietyistä asioista paineeseen niin miksi pahentaa asioita. No toisaalta ihan hyvä, että ongelmat tulivat näkyviin niin saatiin oikeasti hyviä pohdintoja ja monta uutta näkökantaa hommaan. Ja saatiinkin ihan hyviä vinkkejä. Koitetaan nyt hiukan muuttaa palkkausta, jos sillä saisi edelleen sitä maalimiesmotivaatiota ylöspäin :) Sunnuntaina en meinannut ottaa yhtään maalimiestä, mutta oli pakko ottaa yksi että sai edes jotenkin tilannetta korjattua. Ja saatiinhan me toki lauantaillekin onnistunut loppu :) Agilityssa treenattiin leirillä Huotarin Peten ryhmässä. Peteltä sain myös pari uutta ajatusta siihen miten bc:tä kannattaa ohjata. Vielä kun ne muistaisikin jatkossa. Mukava oli kuulla vieraan suusta, että on hyvä koira. Vielä kun sille saisi sen hyvän ohjaajan ;) Suurin ajatus mitä Peteltä sain oli rintamasuunta ja haltuunottoon hiukan uutta "tekniikkaa". Hauskaa oli kyllä käydä pitkästä aikaa T-leirillä. Toivottavasti ensi vuonnakin pääsisi osallistumaan parin päivän verran edes :).

Tämän viikon keskiviikkona kävimme Tampereella korkkaamassa kolmosten kisat. Oli ihan mielettömän rentouttavaa kisata ilman paineita :) Tämä tosin taisi näkyä ekalla radalla vähän turhankin selvästi. Tuloksena radalta 15 vp. Tikki meinasi ajautua kolmannen hypyn ohi ja sen korjauksesta johtuen tuli turhan kiire 6. hypylle niin rima ropsahti alas. Seuraavat kaksi virhettä tulivat pituuden ohituksesta (löysä ohjaus) ja heti perään pituuden hajoittamisesta. Muuten Tikki oli tosi kivan oloinen, tosi hyvin hallussa ja kuulolla. Aika ei tietenkään ole vertailukelpoinen kun tuli kielto, mutta ei me mielestämme kärkeen nähden mitään huonoa vauhtia menty. Tuohon kieltoon meni ihan hirveästi aikaa, kun korjasinkin sen vielä tosi laiskasti. Tokalla radalla tuli hylly 5. esteellä kun tyrkkäsin Tikin esteen väärälle puolelle. Huono oma ajoitus ja mukamas taas kauhea kiire alun 4 esteen suoran jälkeiselle takaaviennille ja Tikki menikin ikään kuin yli sen takaaviennin ja kiersi esteen ihan kokonaan :) Tälläkin radalla Tikki oli kivasti ohjattavissa ja lopun välistävetokin onnistui tosi hyvin :) Tikki kävi ehkä aavistuksen kuumempana tokalla radalla, mutta ei missään nimessä liiaksi.

Nyt on agilityssa tavoitteena saada nopeat kontaktit takaisin, kun neiti on alkanut niitä jonkin verran himmailemaan. Täytyy vain jaksaa nyt käydä tarpeeksi usein kentällä ottamassa lyhyitä tehokkaita treenejä. Jos vaikka saisi käytyä pari kertaa omalla ajalla ja vielä niin, että toisena kertana keskittyisi kontakteihin ja toisella sitten erilaisiin hyppy-ja ohjauskuvioihin. Ensi viikon jälkeen meillä on ryhmätreeneistä taukoa noin kuukauden verran niin silloin ainakin ehtisi hyvin. Seuraavat kisat meillä on reilun kuukauden päästä TSAUlla eli aikaa pitäisi olla hyvin jos onnistun tehokkaaseen treeniin töiden ohessa :) Tarkoituksena olisi olla ottaa kontakteja nopeaan tyyliin eli olla seisottamasta Tikkiä kontakteilla kauheasti. Toki väliin pitää ottaa niitäkin treenejä, että pitää odottaa lupaa poistua (ettei sitten tule liian liukkaat). Tosin tällä hetkellä osittainen ongelma on se, että Tikki pysähtyy turhan ylös (etutassut ei tule maahan). Täytyy katsastaa mikä olisi sitten paras tapa vahvistaa ja nopeuttaa hommaa.

Surku on ollut ahkerasti mukana, niin leirillä, treeneissä kuin kisoissakin. Kaikkialla pieni mies on saanut äärettömän paljon hyviä kokemuksia. Kaikki ihmiset on tosi kivoja ja kaikkia koiria olisi menossa morjestamaan. Ei ihan vielä ymmärrä sitä, että joillekin koirille se olisi vain yksi pieni suupala ;). Tampereella Surku tapasi Kaisan Kalle-sheltin (4 päivää nuorempi) ja pojilla synkkasi kyllä heti :) Lopputuloksena oli kaksi harmaata trikkipoikaa ;). Surku ihastuttaa joka puolella niin söpöllä ulkonäöllään kuin ei-niin-shelttimäisellä luonteellaan :). Ihanan reipas ja sopivan ärripurri :).

Surku on pääsääntöisesti keskittynyt viime aikoina vain kasvamiseen ja uusien kokemusten kartuttamiseen. Aika vähän ollaan mitään treenattu. Lähinnä vain perusasentoa ja leikkimistä. Tiistain agitreenien jälkeen Taina avusti muutaman kerran, että saatiin kokeiltua putkeakin muutaman kerran. Ekan kerran tuli aika rauhallisesti läpi, mutta sitten seuraavat kaksi kertaa tultiinkin jo juosten :) Kontakteja ollaan otettu edelleen puomilla ja ihan siellä päässä istumalla ja herkutellen :) Voisi alkaa satunnaisesti ottaa myös keinun päässä ja pikkuhiljaa alkaa heiluttamaan keinua niin tottuu siihen liikkeeseenkin pikkuhiljaa. Tosin en usko Surkulla tulevan ongelmia siinä :)