Tässä kerralla monet treenit, kaikkea ei edes muista millään enää. Ollaan koitettu treenata vähän kaikkia lajeja viime aikoina.

Haussa treenit on mennyt mielestäni kivasti. Tikki on tosi hyvin ottanut uuden palkkauksen vastaan. Kahden pallon leikki ollut siis hyvä idea. Tikillä ihan häntä heiluu jo melkein piilolle tullessa :) Viime treeneissä otettiin noin 200 metrin rata ja pituudessa ei ollut ongelmia. Otin kaikki maalimiehet ilmaisuna, niin pystyin paremmin pääsemään itse palkkaukseen mukaan. Maalimiehiä oli tarkoitus ottaa neljä, mutta Tikki nosti vain kolme. Etukulmaan jäi yksi tosi vaikea äijä. Tiksi ei yksinkertaisesti haistanut ukkoa, vaikka yritin vähän eri kulmista sinne lähettää. Päätin jättää maalimiehen loppujen lopuksi, koska sen "väkisin" nostaminen olisi tuottanut paljon enemmän hallaa kuin nyt sen jättäminen. Loput äijät nousikin sitten ihan hyvin ja ilmaisut sujuivat näyttöineen tosi hienosti. Jonkin verran tuli oikealla puolella taaksepäin työskentelyä, mutta ei onneksi koko ajan. Hiukan Tikki ehti paineistua alun etukulman moninkertaisesta tarkistamisesta, mutta pääsi siitä hienosti yli ja lopputreenissä ei näkynyt mitään paineistumista. Maasto oli tuolla kertaa taas vähän uutta vanhaan sekoitettuna. Samassa kohtaa on ollut ennenkin keskilinja, mutta ikinä ei ole ollut niin pitkää rataa.

Hakuun liittyen ollaan nyt muutaman kerran otettu taas esineitäkin. Täytyy katsoa, jos saan esineet hieman reilussa kuukaudessa kuntoon niin voisi käydä kokeilemassa voittajaluokkaa syksyn aikana. Turha sinne on lähteä kokeilemaan edes jos heti kättelyssä tietää maastosta lähtevän -30p. Ekan kerran otin hajunhakuina, ihan ok. Tokalla kerralla käytiin Tikin kanssa yhdessä viemässä yksi esine kerrallaan piiloon, ihan ok. Viimeisimpänä Riitan ja Pekan vinkistä vein esineen kerrallaan hilluen ja huutaen metsään (kyllä tein itsestäni tyhmän ;) )Tikin odottaessa puussa kiinni. Otin vain kaksi esinetta ja nekin siis yksitellen. Eka esine nousi hyvin ekalla pistolla, ja vauhdilla ;) Tokassa kesti jonkin verran aja jouduin käymään näyttämässä sen uudestaankin. Vihdoin esine nousi ja mahtavat bileet pystyyn niin kuin ekallakin esineellä. Vaikka toka esine ei meinannut nousta oli ilmassa jo taas sitä vanhaa Tikkiä joka etsii, etsii ja etsii. Tosi hienoa!! Ei siis luovuttanut ja tullut mun luo vaan nuuskutti tosi hienosti. JES! Alunperin olin ajatellut ottaa ne kolme esinettä, mutta totesin olevan parempi nyt ottaa vain nuo kaksi kun siinä toisessa meni niin paljon aikaa. Ja esinemotivaatiotahan tässä nostatetaan niin turha alkaa fiksoitumaan tiukasti siihen kolmeen esineeseen vielä tässä vaiheessa. Tikki oli kyllä hieno :) Toivotaan, että saadaan pian tuloksia näkyviin.

Tottista (niinikään hakuun liittyen) ollaan myös otettu pari kertaa. Kaikin puolin tuntuu ihan hyvältä, vaikka Tikin homma sellaista ns. pikkunäppärää onkin pk-puolelle :) Haunisissa kävin kerran ja siellä kahden kilon nouto meni hyvin vauhtinoutona. Pakkohan sitäkin on alkaa ottaa ihan noutonakin, jos haaveilee kokeista... Hyppyesteeseen jäi taas hiukan kiinni :( Mutta ei tainnut tällä kertaa olla pahemmin moksiskaan (hyppäsi lelun kanssa ja pääsin samantien revittämään sitä). Teki siis uusintana hyvin. Näin pitkän tauon jälkeen tuntui ikään kuin unohtaneen sen takaisin kierron ;) Liikkeestä jäävät tuntuu ihan kivoilta (yksin kun treenaa niin ei näe). Luoksetulot on vauhdikkaita, mutta eteentulossa vielä puutteita. Nyt olen pitkään ottanut jalkojen läpi lelulle niin se eteenistuminen on vähän niin kuin unohtunut... Seuraaminen on ollut myös kivaa. Haunisissa otin a-esteen kanssa noutoja myös eteen. Näitä tarvitsisi ottaa ihan miljoona toistoa, että menisi Tikille kaaliin. Katsotaan miten käy...

Agilityakin ollaan otettu useamman kerran. Ollaan nyt keskitytty pääsääntöisesti kontakteihin ja niiden nopeuttamiseen. Olen pääsääntöisesti ottanut puomin kontaktille ja alustalle menoja ns sivusta. Eli Tikki on saanut hypätä kontaktille sivusta ja koskenut alustaan josta samantien vapautus lelulle tai esteelle. Lisäksi ollaan otettu ihan vain kontaktilta lähtöjä esteelle tai lelulle. Nämä ovat tuntuneet tehneen tehtävän koska Tikki ei eilen eikä tänään himmaillut kontakteja jos olin vähänkään yhtä matkaa kulkemassa. Hetihän Tikki jää odottamaan jos jään jälkeen, mutta sitä en laskekaan siksi himmaamiseksi. Nyt on tullut taas tosi hyvin esteet loppuun asti. Eilen tuli pari kertaa liukkaasti pois, kun en ole käskyttänyt jäämään. Jos mun 'odota' käsky tulee väärään aikaan niin neiti pysähtyy vasta maahan. Mutta mieluummin näin kuin se, että alan huutamaan käskyä liian aikaisin ja saan taas himmaavan koiran. Vielä kun saisi kisoissa sen käskytyksen oikea-aikaiseksi ;) Tänään tuli muutama rima ennakointien takia alas. Toistoilla siis kun Tiksu tietää mihin mennään niin kiire kasvaa. Muuten rimat pysyivät hyvin ylhäällä ja muutenkin oli aikast näppärä tyttö.

Tuntuu, että viime aikoina ei ole kuin hyvää saatu aikaan. No kokonaisuutena ainakin tuntuu hyvältä. Eihän sitä aina jokainen treeni ole täydellinen, mutta kokonaisuutena kaikesta tosi hyvä fiilis :)

Surku on ylläri kulkenut aina mukana ja tehnyt sitten aina jotain pientä. Tänään oli aika pätevä agilityssa ja kiersi siivekkeitä mainiosti :) Tehtiin aluksi yhtä siivekettä ja sitten vielä kahdeksikkokin. Surku on eilen ja tänään istunut niin puomilla kuin keinullakin. Eilen piti kokeilla pari kertaa puomia kokonaisena ihan vain sen takia, että näen mitä tuo elukka siitä tuumii. Hiukan meni matalana kun jänskätti, mutta laskevalle päästyään vähän kiihdytti vauhtiaan namialustalle. Eli sen tarkoituksen se ainakin on oppinut ihan vaan kykkimällä siellä lopussa. Jatketaankin siis vain sitä lopussa nököttämistä ja jätetään taas kokonainen este odottamaan. Tarkoituksenakaan ei ole ottaa kontakteja kokonaisina vielä pitkään pitkään aikaan. Putkea mentiin niin eilen kuin tänäänkin. Eilen yksin ilman avustajaa ja narupallon avulla sekin onnistuu. Tänään sitten Tanja piti kiinni ja minä menin vastaanottamaan. Surku on myös treenannut sivulletuloa edelleen ja pikkuhiljaa tuntuu, että alkaa ymmärtämään sen käskysanan. Olen alkanut sanomaan 'sivulle'-käskyä jo Surkun tullessa sivulle ja tuntuisi, että se takamus painuu paremmin alas. Tiedä sitten... Pitkään aikaan ei olla opeteltu naksun tarkoitusta eikä istumista tai maahanmenoa. Mutta ehtiihän niitäkin vielä :) Hienosti Surku edelleen leikkii ja on muutenkin mainio mies :) Hampaat ovat alkaneet tippua ja heilua. Suuta tulee käytettyä sen takia vähän enempi eri paikkoihin. Uusin juttu ja ensimmäien varsinainen tuhoaminen on tapetin repiminen, jes jes...