Eiliset agitreenit menivät mallikkaasti vaikeista kuvioista huolimatta. Kiva päästä viikon päästä taas kisaamaan ja katsomaan mitä osataan...

Onni siis saapui eilen ja tänään pääsi Onninenkin hommiin. Agilitya mentiin tekemään ensin kaikkien kolmen koiran kanssa. Onni aloitti ja oli hmmm... vähän innokas... No pahimmat höyryt kun sai päästeltyä pihalle sujui agility kivasti. Rimat vähän kolisi, mutta taisi suurin osa olla omia mokia. Kaikki kontaktit käytiin läpi ja niissä ei ongelmia. Hyvin Onni pyöri kaiken kaikkiaan. Sitten oli Surkun vuoro. Rimat oli tällä kertaa hypyissä mukana, tosin maassa. Pieniä ohjauskiemuroita ja hyvin pyöri :) Sitten otettiin putke, joka myös sujui hyvin. Puomia otettiin jo lopussa ihan kokonaisena. Nopeasti pyrkii loppuun nakkien luo. Kujakepeissä saatiin taas kivasti kavennettua. Nyt jo lopussa selkeästi otti kepit koiraan kiinni. Oli taas treenien välissä tajunnut asioita ja nyt jo tiesi, että pitää mennä sinne kujaan, eihän se vielä osaa hakea mutta kuitenkin. Tikki treenasi vain kontakteja.

Seuraavaksi suunnattiin koko poppoon kanssa pellolle jäljestämään. Kaikille talloin siis jäljet, Onnillekin Julian luvalla ;) Surkulle vähän pidempi jälki mitä viimeksi, vaikka olisi varmaan saanut olla vieläkin enemmän mittaa. Nami joka askeleella ja lopussa koitin jo tehda askeleet vähän "siksak"-muotoon. Eli en astunut enää ihan peräkkäin vaan enemmän niin kuin normaalistikin. Askeleet oli vielä kuitenkin toisissaan kiinni. Alku taas kaahotusta, mutta loppua kohden parani. Surkulla on kyllä kauhea kiirus... Tikin jälki oli vastaava kuin viimeksi Annen talloma. Kaksi loivaa kaarta ja kolme suht pitkää suoraa. Paljon nameja, etenkin kaarteissa. Suorilla oli tyhjiäkin joukossa. Ekassa kaarteessa puski vähän ulkokaarteeseen, mutta ei eksynyt ;) Pariin otteeseen ajoi jälkeä sivussa ja kerran oli reilustikin sivussa. Nämä tapahtuivat suorilla. Toinen kaarre oli ekaa loivempi ja se meni moitteettomasti. Ihan jäljen lopussa Tikki sai jotain nenäänsä/suuhunsa ja sen ote herpaantui. Tästä johtuen ei ollut jäljen päällä lopussa ja jouduin pitämään liinasta vastaan, että törmäisi loppukeppiin. Maahanmeno edelleen vähän hankalaa lopussa. Täytyy miettiä asiaa, en kuitenkaan haluaisi opettaa tuomaan niitä... Onni ajoi oman jälkensä todella hyvin (mun mielestä, Juliasta en tiiä ;) ). Tein Onnillekin ihan perus namijäljen, jossa yksi 90 asteen kulma. Kulmasta ajoi aavistuksen yli, mutta hyvin etsi jäljen uudestaan ja loppuun asti tarkkaa työskentelyä :) Hauskaa oli ajaa jälkeä koiran kanssa joka osaa ja jota ei tarvitse koko ajan opettaa :) Hyvin on Julia Onnin kouluttanut!

Tämän jälkeen oli vielä Tikin hakutreenit. Näistä treeneistä jäi kyllä hyvä mieli. Vasen etukulma tyhjä (hyvä), oikeassa etukulmassa ilmaisu. Tästä toi rullankin eteenpäin! Hyvä kaiken kaikkiaan. Vasempaan umppari aavistuksen aluetta eteenpäin. Tikki teki hyvän L-mallisen piston ja ilmaisu hyvä. Sitten kolme peräkkäistä tyhjää ja oikean puolen tyhjillä menin taas alueelle huutamaan. Kolmannella tyhjällä (oikea puoli) ei Tikki oikein kuunnellut missä huudan ja oletti mun olevan keskilinjalla. Olin Tiksille vähän ilkeä ja menin kuusen taakse piiloon, jos vaikka oppisi tarkemmin kuuntelemaan missä olen :) Loppuun vasemmalle vielä suora palkka, maalimies oli noin 20 metrissä. Ei ongelmaa. Tikki oli kyllä tosi hienon oloinen jos ei ota ihan tuota loppua huomioon. Nyt on taas pidempään mennyt hyvin ilman epävarmuuksia ym *koputtaa puuta*. Kivaa oli :)