Tikki kävi siis eilen anaalirauhasten poistoleikkauksessa ja nyt vietetään rauhassa sairaslomaa. Eilinen ilta meni hyvin pitkälle tokkurassa ja krapulassa. Kovasti tuntuu peppu vaivaavan :( Leikkaus oli kuitenkin mennyt hyvin, ilman ongelmia. Haavat on tosi siistit ja pienemmät mitä olin etukäteen ajatellut. Jonkin verran Tikki vinkui illalla ja mielestäni se oli sellaista kipuvinkumista. Ulkoiluun on pitänyt kehitellä hihnaviritykset, että saan tarpeen vaatiessa nostettua Tikin takamusta maasta. Neiti kun vaistonomaisesti aina vetää pepun maahan kun tuntuu ikävältä. Yöllä heräsin neljän aikaan, kun Tikki vinkui jonkin verran. Piti nousta katsomaan onko kaikki kunnossa. Rauhoittui kuitenkin onneksi vielä useammaksi tunniksi nukkumaan (oletan). Seitsemän jälkeen alkoi olemaan jo tosi levoton, liikkui ja vinkui eli oli varmasti kipeä. Aamupissan jälkeen annoinkin heti kipulääkettä. Ruoka on maistunut hyvin jo eilisillasta lähtien. Ruuan joukkoon olen laittanut Levolacia, jotta ensimmäiset kakat tulisi mahdollisimman kivuttomasti. Tikki saa nyt olla ainakin nämä alkupäivät ihan omassa rauhassa öitä myöden. Öisin ottaisin muuten samaan huoneeseen nukkumaan, mutta kolistelee kaulurin kanssa niin kovin ettei sitten kukaan nuku. Kaulurin lisäksi olen tehnyt Tikille pöksyt, jotka suojaavat haavoja ja ettei Tiksi onnistu hinkkaamaan ompeleita rikki. Peppu vaivaa Tikkiä heti jos vähänkin liikkuu, onneksi nyt kuitenkin on levännyt rauhassa.

Surku ihmettelee kovin miksei pääse Tikin luo. Ja tästä on se ikävä sivuvaikutus, että on sitten koko ajan Mörrin kimpussa. Täytyy kehitellä Spuggelle jotain tekemistä, ettei vanhus joudu kovasti kärsimään.

Samaan syssyyn voisi laittaa Mörrin kuulumiset. Ollaan aika pitkälle samassa tilanteessa kuin viimeksikin. Kakkaaminen on hyvissä rajoissa, vaikkakin edelleen on löysää loppua kohden. Toissailtana ei ruoka olisi oikein maistunut ja vatsa tuntui kipeältä. Karvaa on alkanut lähtemään ihan hirmuisesti (sitä ihan tippuu tuppoina lattialle) ja eilen harjatessa Mörri haisi aika pahalle. En tiedä liittyykö nämä mitenkään tähän muuhun, mutta voi toki aina liittyäkin. TainaK:lta kuulin, että jotkut koirat puhdistavat kehoaan kun aloittavat taas luonnonmukaisemman ruokavalion. Ehkä tämä on sitä kuka tietää. Mörri on myös jonkin verran oksennellut mm tyhjää vatsaa ja eilen oksensi selkeästi jotain sulamatonta, koska oksennus haisi ihan käyneeltä. Sitäkään en tiedä liittyykö tuo suoranaisesti suolisto-ongelmaan vai johtuuko vain ruokavaliosta. Katsotaan mitä tapahtuu jatkossa...