Keskiviikkona oltiin ensin Lauran kanssa lenkillä, kiitos seurasta. Sen jälkeen kurvattiin hallille ottamaan pienet agit. Tikki otti yhtä vaikeaa käännöstä, joka ei sillä kertaa ollutkaan vaikea. Hitto kun en saa rakennettua noita tilanteita varmaan oikein itekseni. No tulipa treenattua ;) Sitten vähän kontakteja ja loppuun pujotteluun lähetyksiä niin avokulmasta kuin kiertokulmasta. Avokulma loogisesti vaikeampi, mutta silti osaa hakea hyvin vaikeastakin avosta.

Surku teki myös kiitoa. Vitsit kun se tuntuu kehittyvän nyt väleissä tosi paljon. Pujottelu sujuu kerta kerralta paremmin. Alkuun puolikkailla ja loppuun pari kertaa kokonaisilla. Edelleen se väärä puoli on vaikeampi, johtuen varmaan ihan musta ja mun puolivammaisuudesta. Mutta kyllä se siitä. Seuraavaksi puomia. Sitten hyppykuvioita eri tavoin. Rimat 15-20 sentissä. Loppuun otin vähän sylkkärin opetusta. Hienosti hakee hypyt vaikka vedätän. Tällä hetkellä menee paremmin vedätyksellä kuin lähettämällä, mutta eiköhän tuo elukka opi irtoamaankin :) Kerta kerran jälkeen osaa hakea hyppyjä paremmin. Otettiin hyppyjen yhteyteen myös putke mukaan, jota hakee jo todella hyvin ja menee myös mutkaputkea hyvin. Edelleen Surkulla on pääsääntöisesti rauhallinen tahti, mutta se sopii hyvin. Surku muutenkin tuntuu sellaiselta joka miettii uusia asioita ja yrittää oikeasti oppia ne :) Sillä siis taitaa olla aivot ;) Agitus on sen kanssa kerta kerran jälkeen mukavampaa :) Palauttaa mut varmaan maan pinnalle hyvin pian ;)

Perjantaina Annen kanssa tokotusta Paimiossa. Tikki teki ensin. Alkuun virittelyksi vähän seuraamista, joka aikast nättiä. Sitten otettiin uutena "kolmionouto". Eli Anne piti Tikistä kiinni ja mä hetsasin kapulaan (2kg) ja jätin kapulan matkan varrelle ja mä sitten siitä kapulasta kauemmas. Ja Tikki käskystä hakemaan kapulaa niin, että sen liike teki kolmion mun ja lähtöpaikan väliin. Yllätyin miten Tikkiä sain edes vähän nostatettua, kun sitä ei oikein ole ennen saanut hirveästi nostettua kun sen verta hyvät hillitsimet. Kivasti sai vauhtia noutoon. Otin näitä kaksi ja loppuun vielä yksi kapulan nosto jossa heti ihan eri vauhti. Kiitos PiaP:lle vinkistä :) Sitten otettiin jälleen seisomista. Alkuun pari vanhaan tapaan ja sitten keksittiin laittaa takapalkka, joka toimi Tiksillä sikahyvin. Tämä siis muistettava jatkossakin. Kehitystä oli tapahtunut tässä viime kerrasta. Kiva! Sitten vielä maahanmenoa. Tikki oli unohtanut viime kerran jutut ja eka oli tosi huono. Sitten muistui mieleen homman idea ja alkoi paranemaan. Muutettiin tätä vielä vähän Annen vinkistä. Annella naksu ja multa sitten nami etujalkojen väliin. Eli multa tuli yläkropasta pakote niin, että oikealla kädellä nami etujalkojen väliin. Anne naksautti jo kun Tikki reagoi pakotteeseen (tässä tosin ei nyt koskettu koiraan). Tämä toimi myös ihan sikahyvin ja lopussa ei tarvinnut kuin pieni hartialiike. Vitsit kun oli erilainen maahanmeno, ihan sikahieno! Tikki teki ihan lopuksi vielä paikallaanolot Tauskin kanssa (kuten viimeksikin). Hyvin on muistissa miten tokopaikallaanolot toimii.

Surku-spurgunen aloitti kontaktitreenillä. Eli koira sivulla ja Anne teki häiriötä. Häiriö oli pientä koska tehtiin tätä vasta ekaa kertaa. Hienosti Surku tajusi idean. Sitten vähän seuraamista, tällä kertaa lelupalkalla (jota otettu jo kotona vähän). Hyviä kaikki :) Noutoa, jossa mälvää kapulaa kun on mun lähellä -> puututtava! Annen piti näyttää tähän joku juttu, mutta taidettiin kumpikin se unohtaa :) Taidan sitoa nyt kapulaan narun pätkän niin saan sillä sitten kapulaan vähän painetta, jos sillä keinolla parantaisi otetta. Kapulaa hakiessahan Surku ei kierrätä kapulaa suussa. Paikaallaanolotreeniä kertaa kaks muistaakseni. Sitten maahanmenoja, jotka olikin vaikeita. Surku seurasi niin vahvasti mun kättä ettei meinannut tulla mitään. Ihmekö tuo kun olen opettanut esim seuraamisessa fokusoitumaan mun käteen tarkoituksella. Nyt siis tähän treeniä niin, että heilutan käsiä ja herran pitää pysyä maassa. Alkoi ymmärtämään homman jujun :) Vitsit kun Surkusta tulee vielä hieno tokokoira kunhan vaan muistan tehdä asioita tarpeeksi pienin askelin! Jaa juu...Otettiin luoksetulojakin. Ensin pari pidemmällä matkalla ja sitten tosi lyhyeltä matkalta joissa pieni mies olikin vähän hämillään kun oli taas ihan uus juttu :) Jännä miten se tekee uudet asiat aina vähän varovaisemmin :) Tosin ei se haittaa, hyvä vaan jos ajattelee mitä tekee ;)

Surkun muita kuulumisia: Miekkonen alkaa olla muuten aika vaativassa iässä. Torstaina oltiin Even ja koirien kera lenkillä niin Surku jo ihan aluksi rähjäämään Even koirille. Sellaista ihme pärräämistä ja uhomista. sai jo tästä noottia. Sitten lenkin varrella alkoi ihan kunnolla ärjymään Dominolle. Tästä saikin sitten ihan kunnon palautteet ja tukkapöllyt. Teki tämän saman vielä kerran myöhemmin jolloin onneksi lopetti kun vain korotin ääntä. Täytyy nyt olla tarkkana herra Iso-Egon kanssa. Se on kyllä sellainen sankari. Lisäksi Tikkiä yrittää välillä nylkyttää etujalasta johon Tikki vaan tyyliin haukottelee. En tiiä miten toi pikkumies pitäisi pyörittää, että oppis käyttäytymään;) On muutenkin koko ajan nyt Tikin kimpussa ja en tiiä miten siihen ite puuttuisin. Joskus Tikki sanoo kunnolla mutta ei aina. Tänään (pe) kyllä kerran sanoin aika tiukasti Surkulle kun oli melkein puoli tuntia pyörinyt Tiksin ympärillä. Tikki on kyllä viime aikoina tullut aika tiukkikseksi Surkun kohdalla, mikä on vaan hyvä. Tikki vaan menee aina noloksi kun on Surkulle rähähtänyt, vaikka se onkin nykyään ihan sallittua (pikkupentuna ei ollut). Täytyy konsultoida kasvattajaa kun mennään ensi viikolla käymään. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että mulle on tuollainen sheltti osunut, mutta joku roti sentään ;) Ja en kuitenkaan halua omistaa sellaista koiraa, joka on muiden mielestä käytökseltään ärsyttävä/rasittava. ja kun käyttäytyä kuitenkin pitäisi osata.