Näin yövuoron tunteina sitä käy mitä kummallisempia asioita päässään läpi :D Ja nyt olen yllättäen miettinyt koirien kouluttamisia. Tullut Surkusta pari asiaa mieleen, jotka pitää ottaa treeniohjelmaan. Eli ensinnäkin liikkeestä seisominen. Tajusin juuri toissayönä, ettei sitä olla sitten alkuunkaan opeteltu. Tarkoituksena olisi lähteä ketjuttamaan tätä takaperin. Eli ensin opetan sen seisomisasennon ja käskyn siihen. Ja sitten otetaan liikettä siihen mukaan. Eli periaatteessa tehdään vastaavaa mitä Tikki tekee nyt. Surku on kuitenkin niin vilkas ja liikkuvainen kaveri, että tää tapa tuntuisi ainakin nyt parhaalta. Tarkoituksena olisi alkuun opetella seisomaan paikallaan :D Ei ihan helppo Surku-Petterille. Mutta uskon, että pitkällä pinnalla (ohjaajan) ja naksulla saadaa asioita tapahtumaan.

Lisäksi ostin Surkua varten tänään näyttelystä sellaisen kelluvan, muovisen noutokapulan. Se voisi auttaa ihan siihen mälväämiseen ja pyörittelyynkin. Lisäksi se on taas eri materiaalia ja niihin pitää totutella kuitenkin. Ja tuo kapula on hyvän mallinen; selkeät laipat joista ei saa kiinni sekä keskiosa on mukavan ohut. Mietin, että jos tuolla alkaisi ottamaan myös pitotreeniä ensin kun ollaan pari kertaa totuteltu uuteen materiaaliin ihan noutamalla.

Surkun kanssa pitää myös ottaa paikallaanolotreeni myös ruokakupilla käyttöön, jotta saisi jotain silläkin saralla aikaan. Sekin kun on Surkulle niitä vaikeita juttuja. Pitäisi varmaan muutenkin miettiä Surkun kaikkia "liikkeitä" ja lähinnä sitä, että missä pitää ottaa taas seuraava askel eteenpäin ja missä sitten ehkä vielä hetki pysyä samalla tasolla. Pelkään, että jään joissakin asioissa liian pitkäksi aikaa paikalleen junnaamaan (sen ohella, että pelkään eteneväni liian nopeaan ;) ).

Tikin treenaamisesta lähinnä tottiksessa olen miettinyt, mitä asioita pitäisi saada vielä paremmaksi. Liikkeestä maahanmeno on jo hyvällä alulla kuten seisominenkin. Vielä pitäisi saada sitä istumista nopeutettua. Pitää varmaan Annen kanssa pitää palaveri, jos vaikka hänellä olis tähän joku vinkki. Noutoja teen varmaan vähän aikaa kolmionoutoina sekä voisi ottaa painavalla kapulalla noutoja tosi pitkältä matkalta. Näitä otin joskus kiloisella, mutta nyt unohtunut ihan kokonaan. Lisäksi noudoissa vois ottaa joskus Tikille yllärinä pienemmän kapulan, ettei se aina oleta olevan se painava. Vaikka hyvin kantaakin sitä niin en ihan hirveesti haluais sen olettavan tässä kohtaa. Tosin Leea varmasti suosittelis, että aina otan painavalla. Näin hän muistaakseni joskus sanoi. Seuraaminen on Tikillä tällä hetkellä hyvää (mun makuun siis) joten siihen en ala puuttumaan. Henkilöryhmä-lähestymiset täytyy pitää treeniohjelmassa, ettei unohdu hauvalta. Luoksetuloihin pitäisi saada siihen loppuun vielä terävyyttä ja vauhtia. Mietin, että onkohan siihen muuta keinoa kuin ottaa vauhtiluoksetuloja leluun ja suhinat/palkkaukset vasta suht lopussa (ja tietty paikkaa vaihdellen). Muistan, että jossain vaiheessa tämäkin oli kuosissa juuri noilla vauhtiluoksetuloilla. Mutta sitten taisi olla koe kiikarissa ja piti painottaa sitä eteen tulemista. Tämä siis myös suurennuslasin alle. Eteenmenossa veikkaan edelleen olevan ongelma se maahanmeno lopuksi. Siihen jos joku vielä keksis jonkun keinon niin mullahan olis ihan superhieno tottiskoira :D

Tässä vähän pohdintaa. Ihmiset pliis kommentoikaa ja antakaa vinkkejä jos vaan jotain tulee mieleen. Koitan kerrankin olla Tikin kohdalla järkevä ja rakentaa sitä tottista hyvissä ajoin ennen yhtäkään koetta :D Katsotaan kuinka kauan tämä kestää :P