Tänään oli taas vuorossa agilitytreenit. Ensimmäinen harjoitus oli meille aika vaikea. Keskellä radanpätkää oli todella nopea suora. Putkesta mentiin hypyn kautta pituudelle jonka jälkeen okseri ja sen jälkeen u-mallisen putken 'väärään' päähän. Ja sen ensimmäisen putken jälkeisen hypyn jälkeen piti koira ihan tosissaan ohjata pituudelle, muuten kaikki olivat suorassa linjassa. Joten Tikin tyyppisellä räjähtävän nopealla koiralla se nopeus nousi aika huimiin lukuihin. Ensin oli ongelmana saada pituudelle, mutta se saatiin korjattua minun vaihdettua puolta. Sitten olikin ongelmana saada oikeaan putken päähän, joka ei ollut ihan helppoa. Jo suuren nopeuden takia jäin jälkeen sekä okserilla tapahtuneen takaaleikkauksen jäljiltä olin tosi takana. Kyllä se onneksi tahkoamisen ja monen monen toiston jälkeen onnistui. Kyllä meinasi epätoivo iskeä ;).

Toisessa harjoituksessa oli samoja elementtejä kuin ensimmäisessä, mutta se oli aavistuksen helpompi. Ja niin suuria ongelmia ei ollutkaan. Vinkkinä sain treenata hyppyjä ym ilman suurempia äänen apuja. Nyt kun on tapana hokea koko ajan Tikki-Tikki-Tikki, jolla olenkin saanut Tikin kuuntelemaan ja tekemään pienet kaarrokset. Mutta ongelmana saattaa ollakin, että nyt Tikki on alkanut kuuntelemaan ääntäni liikaa ja ei lue vartaloani niin tarkkaan kuin haluisin. Eli nyt täytyy jättää ne turhat Tikit pois ja käyttää niitä vain silloin, kun todella niitä tarvii (jolloin ne myös toimivat paremmin). Samalla Tikki oppisi paremmin katsomaan ja kysymään minulta, kun joutuu seuraamaan vartalo-ohjausta. Silloin ei nuo tilanteet joissa Tikki joutuu/pääsee kauas minusta ole niin suuri ongelma, koska silloin se osaisi kysyä minulta suuntaa ja minun olisi siis helpompi ohjata oikeaan suuntaan. Minulla kun ei ole mitään mahdollisuutta pysyä tuon koiruuden perässä silloin kun se lyö lämät tiskiin ;).

Kokonaisuutena kuitenkin ihan ok treenit. Positiivista on, että pituus sujui ja okserilla ei tullut riman pudotuksia. Kummasti se Mörrin hyppyongelma vaan kummittelee minun takaraivossa ja edelleen suhtaudun okseriin aina ensin HUI-tyyliin. Vaikka se ei tuolle neidille ole mikään ongelma :). Välillä tulee sellainen olo, että eikö tuo koira voisi olla tällä hetkellä edes hiukan hitaampi ;). Tosin tiedän, että sitten kun saadaan asiat natsaamaan niin sitten meillä menee lujaa!! On sillä aika uskomaton räjähtävä nopeus. Hauskaa olisi tietää mikä on Tikin kiihtyvyys nollasta sataan ;).