Kävin torstaina itsekseni hallilla päivällä treenaamassa niin toko kuin agilityakin. Tokoa treenasin Tikin ja Mörrin kanssa. Tikin kanssa otin seuraamista, 650 noutoa ja ruutua. Seuraamista otin aluksi mukaan kutsuina. Jotenkin tuntui, ettei se tapa oikein (ainakaan tuolla kerralla) toiminut, joten otin ihan perinteisiä liikkeelle lähtöjä. Palkkasin aina tosi pian heittämällä namin Tikille kopiksi otettavaksi. Tämä tuntui tepsivän tosi hyvin ja Tikki alkoikin tosi pian seuraamaan kontaktin kanssa heti alusta alkaen! Pystyin ottamaan pari pidempää seuraamista ja silti Tikki piti hyvin kontaktia, HIENOA!! Täytyy nyt palkata jonkin aikaa tällä tavalla ja katsoa mikä vaikutus sillä on. Pari kertaa taisi Tikki olla hiukan edessä, mutta en jaksa välittää sellaisista. Sitten oli vuorossa nouto isolla kapulalla. Ensimmäinen nouto oli hyvä (ja olisi pitänyt tajuta lopettaa siihen), mutta toinen menikin hiukan poskelleen ja Tikki tiputteli kapulaa. Sen jälkeen taas leikittiin kapulalla ja tehtiin sitä tosi kiva :). Ruudun iskin keskelle kenttää ja otin eri suunnista. Jos Tikki ei mennyt heti keskelle niin annoin sen etsiä oikeaa paikkaa ja vasta sitten pysäytin. Ruututreeni menikin kivasti :). Mörrin treenin jälkeen otin vielä pari seuraamispätkää. Halusin hyödyntää sen innon ja energian, jonka Tikki oli kerännyt odottaessaan seinän vieressä katsellen toisten treeniä :D.

Mörrin kanssa otin alkupään liikkeet ilman paikallaanoloja aina ohjattuun asti. Seuraamisessa oli pientä keskittymisvaikeutta koiralla. Pientä vilkuilua ympärille. Idarissa oli aluksi asennoissa hitautta ja istumisen jälkeen otin alusta kokonaan hiukan eri taktiikalla. Toisella yrittämällä palkitsin asennoista namilla ja heti tuli nopeutta istumiseenkin. Lopussa palkkasin vielä seuraamisesta. Oli huomattavissa pientä ennakointia ja seuraavalla kerralla voisikin ottaa asennot aina joka toisella sivulla... Luoksetulossa yritin nyt saada seisahtumista paremmaksi. Ja ei se muuta vaatinut kuin pari kertaa niin, että heitin lelun Mörrille, käytän siis seisahtumisessa käsimerkkiä. Noiden parin kerran jälkeen oli seisahtuminen jo parempi. Otin myös kokonaisia luoksetuloja muutaman ja niissä ei ollut ongelmaa. Aikaisempien ennakointien takia en ottanut Mörriä kuitenkaan sivulle asti vaan vapautin sen edestä. Ruudussa oli aluksi ongelmana merkille meno. Monta kertaa piti Mörrin ensin käydä agility-pussin suulla kääntymässä. Vasta kun suutuin sille ja kerroin että nyt ollaan tosissaan liikenteessä alkoi sekin sujumaan. Sen jälkeen meni poika hienosti merkille. Nyt yritin saada levottomuutta merkillä pois ja pidinkin Mörriä seisomassa merkillä aina tovin. Pari kertaa palkkasin merkiltä. Ruutuun Mörri juoksi hienosti ja lujaa. Kerran jätin lelun ruudun takaosaan odottamaan ja sillä kerralla ei merkki ollutkaan mitään ja sitä yritettiin kovin ohittaa ;). Mutta onneksi sekin onnistui hyvin loppujen lopuksi, kun Mörri ymmärsi ettei merkkiä sovi ohittaa. Ohjattua otin vain yhdellä kapulalla. Noudatin sen molemmista suunnista. Myös tässä kiinnitin huomiota merkillä levottomuuteen ja sen takia seisotin aina jonkin aikaa ennen noutamista. Hienosti Mörri haki molemmista suunnista, ainoastaan on vasen suunta Mörrille se kankeampi suunta kääntyä. Oikeallehan Mörri kääntyy tosi hyvin, tekee melkein 90 asteen kulman :). Lopuksi otin vielä vähän seuraamista palkaten lelulla. Tajusin, että en ole pitkään käyttänyt siinä lelua ja ehkä tuon keskittymisen herpaantumisen saa pois hiukan nostamalla virettä ja sen saa palkkaamalla lelulla. Kaiken kaikkiaan treenit meni hyvin. Pientä piippausta esiintyi, mutta se onkin ihan normaalia. Ja joka todennäköisesti poistuu treenaamalla. Ja mikä parasta niin Mörrillä oli HAUSKAA!!

Ja sitten ne Tikin agilitytreenit. Otin pari pientä radan pätkää joihin kuului vaan hyppyjä, putki ja kepit. Radat oli sellaista pientä kiemuraa ja välillä vähän suoraa ja vauhtiakin. Hienosti Tikki meni. Huomasin, että kun en käytä ääntä niin paljon niin koirakin vaikutti aavistuksen rauhallisemmalta. Onnistuin saamaan pienen keppiongelman aikaan... Jostain syystä Tikki yritti avoimesta kulmasta mennä sisään aina kiertämällä ekan kepin. En tajua miten sen sain aikaan. No sitten helpotin kulmaa ja alkoihan se taas pelaamaan :). Lopuksi otin vielä kontaktit pariin otteeseen ja ei niissä sen suurempaa ongelmaa. Kerrankin oli treenimäärä Tikille riittävä, ei pyrkinyt kentälle enää jatkuvasti pakatessani tavaroita kasaan ;).

Ja viimeisenä ne agilitykisat *huokaus*... Ei siis edelleenkään mitään mainetta ja kunniaa. Eka rata oli onneksi ihan mukiin menevä, vaikka hylly tulikin. Koira oli mukavan rauhallinen ja ohjaajakin ohjasi rauhallisesti. Virheitä tuli kuitenkin... Kontakteilla ei taas meinattu millään pysyä. Mietin, että siihen voi vaikuttaa ihan sellainenkin asia, että yleensä sanon 'koske-odota' ja nyt sanoin vain 'odota', koska torstain treenissä riitti ihan hyvin pelkkä 'odota'... tiedä sitten, mutta seuraavissa kisoissa sanon takuulla 'koske-odota'. Toisella radalla tuli aika paljon rimoja, mutta väliäkö sillä kun hylkäytyminen tuli jo toisen esteen jälkeen Tikin rynnistäessä musta huolimatta A:lle... Osittain voi syyn laittaa sen piikkiin, etten saanut alkuun kunnon tuntumaa rataantutustumisessa ja sen takia en ehkä ollut ihan niin skarppi kuin olisi tarvis. Mutta tosiaan positiivista oli, että koira ei ollut sellainen söhelö kuin iltakisoissa taannoin. Ehkä me täältä suosta vielä noustaan..