Ehdin jo ajattelemaan, että kennelyskä-episodissa olisi ollut tarpeeksi tälle vuodelle. Mutta näköjään sitä voi ihminen erehtyä. Tiksiläinen on jälleen potilaan asemassa. Perjantaina puhkesi anaalirauhanen/paise.

Tikki onkin ollut viikolla hieman normaalista poikkeava, ei ole syönyt kunnolla (tosin sitä esiintyy ihan normaalistikin välillä) ja yhtenä iltana oli omituinen pienen hetken. Mutta eihän sitä osaa ajatella ja etsiä tällaisia vaivoja, vaikkakin kävin koiran läpi tuon hetkellisen omituisuuden takia. Eli anaalirauhanenhan sitä oli viikolla vaivanut. Eilen kävimme päivystävällä eläinlääkärillä, koska Tiksin takamus ei rauhoittunut suihkutteluilla. Paise huuhdeltiin rauhoituksessa ja saatiin 10 päivän antibioottikuuri. Haalealla vedellä huuhtelua jatkan kunnes alkaa näyttämään oikeasti paremmalta.

Toivon, että kennelyskällä ja pitkällä levolla on asiaan jotain vaikutusta, koska en halua Tikille mitään kroonista anaalirauhasvaivaa. Täytyy vain seurailla ja katsella. Ensi vuoteen ollaan siis suht rauhassa ja katsotaan sitten uudemman kerran mistä jatketaan.