Nyt tuleekin sitten taas koko viime viikon treenit kerralla. On näköjään iskenyt paha laiskuus treenien ylöskirjaamisessa... Mahtaisiko siihen löytyä lääkettä...

Viikon ensimmäiset treenit pitivät sisällään tokoilua. Oltiin keskiviikkona Virusmäentiellä Lauran ja Saakun kanssa. Otin Tikin kanssa ensin jossakin muodossa voittajaluokan liikkeet palkatta metallinoutoon asti. Halusin päästä paikkaamaan kisoissa ilmennyttä palkkaamattomuudesta johtuvaa kapulalla leikkimistä. Liikkeet meni ihan hyvin. Metallinoudossa tapahtuikin sitten 'kivoja' asioita. Ensin Tikki räjäytti kapulan mennessään sitä hakemaan. Puutuin siihen heti kieltämällä. Tämän jälkeen ei enää räjäytellyt kapulaa. Sitten tuli ongelmaksi koiran malttamattomuus ja ennakointi loppuperusasennossa... Tämän jälkeen otin vielä seuraamista palkaten ja ruutua useamman toiston. Yritin hiukan hakea oikeaa pysäytyspaikkaa. Sitten Tikki meni tauolle muiden treenien ajaksi ja lopuksi otin tunnarin.  Tyytyväinen sai taas olla, kun oikea tuli. Hieman epävarmuutta palautuksessa, jonka takia pureskelua.

Viikon toiset treenit oli agilitya, normaalit viikottaiset ryhmätreenit. Jamppa oli tällä kertaa tehnyt taas niitä hänen omia hyppy'suoria'.. Vaikeat radat oli kyllä. Tälläkin kertaa selvittiin Tikin kanssa kunnialla läpi. Ensimmäisessä harjoituksessa oli oma ohjaus taas enemmän tai vähemmän hakusessa. Mutta kun sen sai taas pelittämään niin suurempia ongelmia ei sitten ollutkaan.

Lauantaina käytiin taas hiukan tokoilemassa. Tällä kertaa Anna-Maijan kanssa Liedossa. Meille uusi treenikenttä. Mun mielestä tosi maaseudulla ;) Aloitin Tikin kanssa metallinoudolla eri variaatioin. Tällä kertaa meni kyllä hyvin. Ei ollut räjäyttämisiä ym ollenkaan. Hienoa:) Seuraavaksi tarvinnee taas ottaa jotain palkatta ennen... Sitten otin seuraamista joka oli aika huonoa omasta mielestä. Sitten taisin ottaa ohjattua A-M:n avustuksella. Ensin otin oikealle muutaman ja sitten vasemmalle myös pari. Näillä kerroilla vein Tikin merkille. Ihan lopuksi otin vielä merkille menoja niin että se yksi kapula oli ärsykkeenä paikallaan. Ja palkkioksi useasta hyvästä merkille menosta sai Tikki vielä hakea sen yhden kapulan :). Sitten otin ruutua. Olimme rakentaneet kentälle kaksi ruutua niin että samasta lähetyspaikasta pystyi lähettämään molempiin. Otin Tikin kanssa niitä aina vuorotellen. Hyvin Tikki siitä suoriutui, ei 'lukkiutunut' ollenkaan edelliseen ruutuun. Tällä kertaa painotus oli pysäytyksessä ja pysäytyskohdassa. Eli opettelemista minulle. Voipi olla, että ruutu ja ohjattu meni eri järjestyksessä, en vain nyt muista miten :).Tämän jälkeen tuli Tikille pieni tauko kun juteltiin Anna-Maijan kanssa. Tuon tauon jälkeen otin tunnarin, jälleen kerran meni hyvin :). Ja ihan lopuksi vielä hiukan kaukoja.

Viikon viimeiset treenit oli sunnuntaina hakutreenit. Treenattiin Haunisissa linjalla. Otin Tikille yhteensä kuusi maalimiestä. 1. oikeassa etukulmassa risu-umpparissa, 2. vas etukulmassa iglussa, 3. risupiilossa, 4. peiton alla, 5. kuusen juurella peiton alla ja viimeinen maastopeiton alla. Kaikki olivat siis 50 metrissä ja mahdollisimman hyvin piilossa. Maalimiehet oli ohjeistettu niin, että pallo annetaan vasta kun koira on hetken siinä piilolla pyörinyt. Pistot olivat lähes kaikki hyviä, suoria ja nopeita. Parille jouduin lähettämään uudestaan kun T ei heti löytänyt. Ja parille lähetykselle Tikki varasti jolloin tietty kutsuin takasin. mistään näistä ei Tikki tällä kertaa kuormittunut liikaa, JES!! Kokonaisuudessaan olin treeniin tyytyväinen se onnistui mitä olin hakemassa. Eli koira kesti pitkän treenin ilman sijaistoimintoja kuormittumisesta. Ainoa negatiivisempi asia oli Tikin taaksepäin työskentely, varsinkin kun Tikki työskenteli pitkälle taakse. Osittain voi olla syytä siinä, että piilot olivat tällä kertaa aika kaukana toisistaan. Täytyy jatkossa katsoa, että piilot olisivat lähempänä toisiaan niin niiden välille ei jäisi liikaa tyhjää tutkimatonta aluetta. Hyvillä mielin sai matkata kotiin.