Ensin käytiin Lauran ja Elsin kanssa treenaamassa tokoa. Aloitettiin paikallaanoloilla joihin otin Mörrin. Ensin siis istuminen n. 2 minuuttia, ei ongelmaa. Sitten makaaminen, eikä ongelmaa. Mörri ei reagoinut vieressä olleen ohjaajan käskyihin ollenkaan ainoastaan alkoi pikkuhiljaa valumaan maata kohden ennen minun käskyä, eli lievää ennakointia. Tärkeintä kuitenkin, ettei reagoinut muiden käskyihin. Tuli kyllä taas huomattua, ettei Mörriä sitten kerta kaikkiaan häiritse mitkään tuollaiset häiriöt. Otin ensin Mörrin kanssa yksilöliikkeitä. Aloitin seuraamisella. Sen tarkoituksena oli lähinnä virittää toimintaan. Toisena liikkeenä otin metallinoutoa. Jälleen kerran Mörri mietti hetken ennen ottamista ja jonkin verran pyöritteli kapulaa ennen kuin toi minulle, mutta toi kuitenkin! Seuraavana oli vuorossa ruutu. Ja jälleen tarkoituksena se merkin treenaaminen. Ei sitten taaskaan ottanut sujuakseen. Ensimmäisellä kerralla kävi hakemassa kentän reunalta repun luota kapulan ja toi iloisena sen mulle.... Useamman toiston jälkeen onnistui onneksi muutaman kerran. Ja ruutuun meni taas ongelmitta :). Seuraavana sitten ohjattua ja tälläkin kertaa käytin liikkeenohjaajia hyväksi että sain merkille käskytyksiä. Merkkiä Mörri ei kunnioittanut pätkääkään.. Mutta onneksi ei tällä kertaa ollut ollenkaan levoton. Ja lopullinen palkkio oli ohjatun kapulan nouto, tällä kertaa vasemmalta. Ja ihan lopuksi vielä kaukot. Ensin ohjaaja häkeltyi liikkeenohjaajasta joka oli huitomassa siinä puolessa välissä ja sitten koira teki miten sattui. Eli ei ihan loistavasti ;).

Sitten Tikin vuoro odottelujen jälkeen. Ensin vähän seuraamista. Tälläkin kertaa Tikki esitti hienoa seuraamista. Sillä on vietti noussut aika kivasti viime aikoina. Tiedä sitten mitä olen tehnyt oikein tai jättänyt tekemättä. Mutta hyvä näin. Sitten otettiin liikkeestä istuminen, maahanmeno ja luoksetulo. Hienosti meni. Hiukan meni luoksetulon perusasennossa ensin ohi, vauhdin takia. Mutta ei meitä haittaa :). Sitten otettiin ruutua. Lähes joka kerta annoin Tikin hakea paikkaa ja vasta sitten pysäytin. Olen jotenkin kadottanut taidon pysäyttää Tikki oikeassa kohtaa tai en ole muistanut vahvistaa tuota pysähtymistä. Todennäköisempää tuo jälkimmäinen vaihtoehto... Ruutua otin monen monta toistoa ja joka kerta Tikki meni samaa vauhtia. Tikki oli aivan riemuissaan Lauralta saamastaan uudesta lelusta. Tikki kiittää Lauraa :).

Tämän jälkeen ajeltiin vielä hallille ottamaan pienet ja tehokkaat agitreenit. Lähinnä kontakteihin tuli keskityttyä. Tällä kertaa otin jo pari kertaa Tikin suoraan kontaktilta jatkoon. Eikä onneksi ollut mitään varastelua sen jälkeen ilmassa. Täytyy jatkossa kuitenkin olla tarkkana tuon suhteen. Meni kyllä ihan hyvin. Ensi viikolla en pääsekään esteille, kun on talkooviikko. Joten jos juoksu ei ala ennen niin näillä treeneillä sitten vaan kisaamaan viikon päästä...