Jos kirjaisi treenejä taas vaihteeksi ylös. Ei jaksa muistella kauhean pitkälle menneitä treenejä, joten kirjoitan vain tämän viikon reenailuja :) Maanantaina vietimme vapaapäivää, joten silloin ei tehty oikeastaan mitään :). Tiistaina eli eilen menimme ensin Tuorlaan TSAUn tokojoukkueiden treeniin. Vettä sateli vähän väliä. Ensin otettiin paikallaanolot. Tikki istui hyvin sen kaksiminuuttisen. Oli kuulemma jossain välissä ottanut yhden ruohon ja syönyt sen. Lopussa (eli mun palatessa) taas jonkin verran levottomuutta. Pitäisi tuota istumista treenata vain useammin... En palkannut istumisesta muuten kuin kehuilla. Perään paikallaanolo, jossa ei reagoinut muiden käskyihin. Päästiin piiloon jolloin alkoi vettä tulla jo aika kovinkin, Tikki nousi istumaan. Käksin piilosta käsin uudestaan maahan. Palatessa oli koko ajan nousemassa istumaan. Pistän kuitenkin kaiken tämän vesisateen piikkiin. Eli täytyy siis muistaa ottaa tätäkin sateessa! Perään sain otettua heti toisen makuun, joka ok!

Otin Tikin kanssa ensin pari lyhyttä pätkää seuraamista, ihan ok. Sitten otin ruutua. Tässä oli appari heittämässä pallon pysäytykseen. Stopit oli kyllä aika huonoja. Sain kuitenkin ihan ok suorituksen ja sen jälkeen otettiin vielä läpijuoksun. Sitten otettiin luoksetulon maahanmenoja. Ne oli kyllä aika surkeita. Täytyy miettiä miten saisi tähän hiukan tehoja... Sitten sai Tiksu mennä autoon. Ehdittiin ottamaan toinen varvi.. Ensin idaria. Jätin pallon jokaiseen asentoon Tikin eteen (kuten namia olen aik. käyttänyt). Tämä meni nyt hyvin! Sitten vielä ohjattua, joka osoittautuikin aika vaikeaksi. Harmaa ilma ja nurmikenttä, niin Tikki ei oikein nähnyt kapulaa. Loppua kohden parani kivasti.

Tänään keskiviikkona aamulenkillä menin lähikentälle treenaamaan taas tokoa. Ensin seuraamista eri pituisia pätkiä. Ihan kiva. Sitten taas sitä luoksetuloa. En tälläkään kertaa päässyt sellaiseen tilanteeseen, että olisin ollut kovin tyytyväinen... Otin myös ruutua, jossa stopit kyllä aika huonoja, hitto!! Idari tälläkin kertaa hyvä! Jälleen mukana pallo. Loppuun metallinoutoa. Kapulan otot olivat hyvät, mutta perusasentoon tulo vähän heikkoa. Otinkin sitten muutaman kerran pelkkää sitä ja parani kummasti.

Neljän jälkeen lähdettiin Kallen mukana Kaarinaan ja otin Tikin kanssa (jälleen) tokoa. Heti aluksi sitä _luoksetuloa_. Seiso ihan hyvä, mutta se maahanmeno. Otin nyt niin, että käskin maahan vasta lähellä minua. Maahanmenot nyt paremmat, mutta koira kovin vinossa kun ennakoi sivulle tuloa. Nyt alkaa luoksetulon vauhti kärsimään, kun otettu vain noita stoppeja. Siihen täytyy nyt myös kiinnittää huomiota. *huokaus* Otin vielä jossain välissä toiseen suuntaan luoksetuloa enemmän kokonaisuutena ja vaikutti jopa paremmalta. Voi toki olla, ettei tuo otus kunnolla ymmärrä mitä tehdään kun tehdään osissa... Täytyy miettiä... Sitten otin ohjattua *huokaus*. Nyt tuntuu, että on kääntymiset turhan laiskoja tuolla koiralla (melkein kaikessa), meinasi meinaan koko ajan kääntyä keskikapulalle. Kapulat olin laittanut sivuille n. 8 metriä ja eteen n. 5 metriä. Sain onneksi useamman onnistuneen molemmin puolin. Täytyy nyt tässä vaan vahvistaa parempaa kääntymistä. Sitten otin idarin, palkatta. Tämä oli tosi hyvä!  Sitten sitä ruutua.. Stopit oli kyllä tosi laiskoja ja huonoja. Siihen asti kunnes otin toiselta puolelta, jolloin ne olivat hyvät ja terävät..omituista... Onko tämä taas joku koiran toispuoleisuus-juttu, vai mikä. Jos joku tietää niin voi ilmoittautua... Mietin, että tekisinkö nyt jonkin aikaa ruudun stoppeja vain tuolta "hyvältä" puolelta ja odottaisin, että toinenkin puoli korjaantuisi. Ja en siis tekisi kärpäsestä härkästä... Loppuun leikittiin kaukoja.

Jos huomenna pitäisi toko-vapaan päivän ja miettisi näitä asioita taas perjantaina :)

Niin ja eilen oli agilitytreenit. Tikki meni ihan kivasti. Vielä kun saisi ohjaajan oppimaan myös ;).