On jäänyt treenit lähes taas kirjoittamatta. Kaikki viimeaikaiset treenit ovat kuitenkin tähdänneet lähes poikkeuksetta eiliseen koitokseen. Eilen siis lähdettiin kokeilemaan miten meille käy avoimen luokan hakukokeessa :) Itseä jännitti ihan sikana, sitä ei varmaan kukaan kisapaikallakaan huomannut ;)... Päivä alkoi henkilöetsinnällä (ei ollut ns perinteinen hakurata H-vallassa). Voittajaluokan koirat lähtivät eri radalle kuin sitten me ja alokasluokan koirat. Me saimme arvonnassa numeron 4 maastoon. Jännitys ei hellittänyt hirveästi ennen kuin päästiin tositoimiin. Alue oli aukeaa joka suuntaan, jotenkin tuntui jopa että alimittainen. Ehkä se on sitä omaa hahmotuskykyä... Eka pisto vasemmalle etukulmaan, loistava tyhjä. Toka sitten oikean etukulmaan. Tikki ei päässyt kulmaan asti kun nappasi hajun maalimiehestä umpparista ojanpohjalla. Tässä ilmaisussa hetken ihmetteli ja mietti, mutta tuli hienosti rullan kanssa :) Piilolla ei istunut vierelle, mutta se ei kait sitten haittaa kun pysyi kuitenkin siinä. Tässä en edes tajunnut kehua koiraa, tajusin vasta tokalla piilolla :P Jännityksen piikkiin. Sitten tais tulla muutama tyhjä molemmin puolin kunnes toka maalimies lähemmäs 100 metrissä kait, samassa ojassa siis oikealla puolella, myös umpparissa. Ilmaisussa ym ei moitittavaa. Sitten taisi tulla ehkä taas jokunen tyhjä väliin (ei muista). Kolmas maalimies noin 150 metrissä vasemmalla puolella, ns häkkipiilossa. Tässäkään ilmaisussa ym ei moitittavaa. Ekaa lukuunottamatta tuli piiloilla sivulle istumaan. Tikki ei tälläkään kertaa ollut moksiskaan palkattomuudesta, katseli vain silmä kovana ylös nousevia maalimiehiä :) Tikki oli muutenkin ihanan varman oloinen koko ajan. Pistot oli suoria, eikä sellaisia leikkaaviä mitä on tehnyt aika paljonkin. Neidillä oli nenä loistavasti auki ja muutenkin aika pro :) Ihana Tiksu :) Pisteitä siis henkilöetsinnästä 164/170. Pistemenetykset menivät lähinnä siitä ekasta ilmaisusta ja loput ohjaajan toiminnasta (jota sitten koira paikkaili) ;). Itse asiassa tuomari tulkitsi Tikin oikean puolen taaksepäintyöskentelyn minun mokaksi. Eli jätin väliin tutkimatonta aluetta, jonka Tiksu sitten kävi tutkimassa. Ehkä parempi näin, että tulkittiin mun mokaksi ;). Tosin varmasti asiassa on myös mun vaikutusta paljonkin. Katsotaan miten homma muuttuu, kun aletaan taas ottaa piiitkää rataa... Nyt pitää vaan muistaa ottaa useampi palauttava treeni väliin, ettei olla samassa tilanteessa kuin vuosi sitten..

Seuraavaksi meillä oli vuorossa tottis. Meille olisi riittänyt se hikinen 70 pistettä ihan hyvin, kun maastosta oli koulariin jo pisteet kasassa. Teimme kolmeen pekkaan tottiksen ja Tikki aloitti liikkeillä. Seuraaminen hyvää, hiukan herpaantui ryhmässä. Jäävät teki oikein, mutta tuomarin mukaan saisi tehdä nopeammin. Ja seisomisessa otti askelia kohti, kun kävelin takaisin. Oli selkeästi epävarma, ollaan treenattu liian vähän tuota paluuta etenkin pitkältä matkalta. Luoksetulossa päätti viime tipassa tulla suoraan sivulle, törmäsi kylläkin mua ensin eteen, tämäkin menee sen palkattomuuden ja epävarmuuden piikkiin. Kilon kapulan tiputti kerran, mutta toi muuten hyvällä ilmeellä. Tähän olin tyytyväinen :) Hyppynoudossa kapula ei lentänyt kauas esteen taakse ja Tikki kiersi takaisin. Tosin ei olisi varmasti muutenkaan hypännyt takaisin. Estenouto oli hieno :) Näissä toki meillä menee pistemenetykset sivulletuonnista. Eteenmeno itsessään oli hieno ;) Valmistelevakin osuus aika pro. Maahanmeno vaan tosi surkea. Tämän jälkeen Tiksi meni paikallaanmakuuseen ja oli jopa hiljaa ja makasikin koko ajan ;). Sitten meillä oli se huilivuoro ja odoteltiin arvostelua. Arvostelussa tuli taas sellainen olo että perseelleen meni. Tuntui, että niin moni oli tyydyttävää :D. Mutta loppuarvosana kuitenkin hyvä ja 80 pistettä :) HK2 siis taskussa, vaikka yksi osasuoritus suorittamatta vielä.

Tikki sai levätä hetken autossa kun ei kiirettä ollut, kello vasta läheni yhtä... Hakukoirien esineruutu tuntui olleen kaikille tosi vaikea. En siis viime aikaisten ongelmien takia hirveästi osannut odottaa mitään hyvää suoritusta. Mentiin rennoin mielin ruutuun ja Tikki merrkasi kaks esinettä mutta kumpaakaan ei nostanut. Hienosti tutki ruudun etuosaa lukuunottamatta, jossa siis vielä se yksi esine. Tuomarikin sanoi, että hienosti juoksi ;) Ja kyllähän Tikillä nenä sen verran toimi, että tiesi suurinpiirtein missä ne kaksi esinettä oli. Ei vain kiinnostanut nostaa ja tuoda mulle asti ;). Tätä siis pitää ihan urakalla treenata, että saadaan kuntoon. Ja niitä kuuluisia vinkkejä otetaan vastaan ;)

Tikille siis HK2 pistein 244, tällä irtosi lisäksi luokkavoitto yhden pisteen turvin :) Samoissa kisoissa myös kaksi treenikaveriamme saivat koulutustunnukset alokkaasta :) Hieno ryhmä meillä!!