Kuukausikin on tässä välissä ehtinyt vaihtumaan. On tullut treenattua niin tokoa kuin agilityakin. Haku on jäänyt tässä välissä vähemmälle, johtuen pääsääntöisesti noista töistä. Tilanteen pitäis helpottua viikon päästä ;)

Pääsääntöisesti olen keskittynyt agilityyn ja olenkin ollut sen suhteen Tikkiin todella tyytyväinen. Eiliset kisatkin antoivat kivasti merkkejä edistymisestä. Vielä kun saisi ohjaajan kantin kestämään loppuun asti ;) Kisoista kirjoitan tarkemmin kotisivujen puolelle... Treenit ovat menneet hyvin ja kontakteilla on tapahtunut paljon muutosta parempaan. JES!!! Nyt ei ole treeneissä esiintynyt mitään varsinaista yhtä ongelmaa. Lähinnä tullut sellaisia asioita ilmi, mitä pitää vain harjoitella ja opettaa koiralle. Joten ei siis muuta kuin lisää treeniä ;).

Pariin kertaan on tullut treenattua tokoakin. Olen nyt lähtenyt puuttumaan pahimmillaan kisoissa ilmennyttä metallikapulalla leikkimistä. Tätä ei siis ole pahemmin treeneissä näkynyt, mutta kisoissa Tikki tuntuu palkkaavan itseään kivalla kapulalla. Olen siis alkanut kieltämään väärästä käytöksestä eli kapulalle ryntäämisestä ym. Kun Tikki tekee väärin kiellän ja käsken tiputtamaan kapulan jos sitä ei ole itse tehnyt. Ensimmäisellä kerralla tätä systeemiä toteuttaessani Tikki ei selkeästikään tiennyt mistä kielletään vaan oli ottamassa kapulaa mutta ei sitten ottanutkaan ja alkoi katsomaan minua kohti. Tässä tilanteessa olin passiivinen ja palkkasin kun teki ratkaisun ottaa kapulan. Tikki alkoi kyllä ottamaan kapulaa huomattavasti nätimmin. Toisena treenikertana ensimmäinen metallin nouto oli taas sellainen jota en hyväksyny. Kun siihen puutuin ja otin uudestaan niin jopas muuttui heti. Eli tuntuu tepsivän tämä meille. Täytyy muistaa jatkossakin vain puuttua noihin rumiin kapulan ottoihin. Seuraamiseen olen ollut tyytyväinen. Viimeksi otin taas pidemmän pätkän ja hyvin jaksoi :). Kontakti katosi pariin otteeseen mutta huomautuksesta paransi taas :). Tässäkin siis edistystä... Ruudussa ei ole esiintynyt enää sen yhden kerran jälkeen kiertäen menemistä. Joten se oli vain (kuten arvelinkin) hetkellistä treenaamattomuudesta johtuvaa.

Viime treeneissä aloin jo hiukan treenaamaan erikoisvoittajaluokkaa, vaikka eihän meillä ole sitä voittajankaan ykköstä ;). No täytyy myöntää, että olen toki jo aikaisemmin tehnyt asioita pienissä pätkissä evl:aa ajatellen.. Nyt treenasin idioottirinkiä. Palkkasin aina asennosta ja mukaanlähtemisestä. Tikki pysyi hienosti paikallaan ja seuraaminenkin oli hyvää! Täytyy kuitenkin treenata paljon tuota osissa ja luulen, että varsinkin noita mukaanlähtöjä. Ja pitää käyttää paljon rakennettua idioottirinkiä, jota olen laiska aina rakentamaan... Tarkoituksena siis, että Tikki tottuu merkkeihin ja ettei ne aina tarkoita että niille kuuluu ns. mennä. Lisäksi treenasin ruutua evl:n malliin. Tikille ei ole mikään ongelma mennä ensin merkille mikä on hyvä asia. Palkkasin merkille menosta niin kuin ruutuunkin menosta. Täytyy evl:n malliin ottaessa laittaa jonkin verran ruutuun palkkaa, koska Tikki tuntui ruudussa kääntyvän/kaartavan helposti minun suuntaan.

Paljolti tulee Tikin kanssa treenattua pieniä tokojuttuja aina agilitytreeneissä lämmitellessä.

Mörrikin on päässyt treenailemaan tokoa. Suurempia ongelmia ei treenatuissa liikkeissä ole ollut. Lähinnä ongelmana on ollut suuresta riemusta ja tekemisen innosta johtuva piippaaminen... Pitäisi vaan useammin treenata... Tunnari on edelleen ongelmaliike, mutta enpä ole sitäkään pahemmin treenannut. Viimeksi Mörri sähläsi osittain ihan sen takia kun ei oltu pitkään aikaan oikein mitään tehty. Täytynee tuohon syksylle katsoa jotkut tokokisat kumpaisellekin ja toivoa, että viileät kelit ovat jo tulleet...

Tikin kanssa tuli kerran otettua pk-tottista ja esineruutuakin. Tottis meni ihan hyvin. Noudot sujuivat hyvin siihen nähden, ettei neiti tykännyt 650 kapulasta vielä keväällä ollenkaan. Nythän ei ole mitään ongelmaa, kun olen löytänyt oikean keinon tuohonkin. Eteenmeno otettiin varmaan ensimmäistä kertaa niin pitkällä matkalla, olisikohan ollut yli kisoissa vaaditun matkan. Ja ei siinäkään mitään ongelmaa. Tikki juoksi tuhatta ja sataa suoraan kentän reunassa odottavalle pallolle :) Esineruudussa ongelmia tuotti tuuleton keli, jonka takia oli Tikillä jonkin verran ongelmia löytää kaistaleen takareunalla ollut esine. Piti vain osua tarpeeksi lähelle esinettä, että siitä irtosi joku haju. Paikantamiseen meni pieni hetki ja palautuksessa ei ollut ongelmaa jos ei ota sitä huomioon, että Tikki palautti esineen ensin Tiinalle ja Ellalle ;).

Siinä taisi olla suurimmat ja tärkeimmät, jotka siis muistan ;).