Eli nyt siis taas monta asiaa kerralla. Aloitetaan viikonlopun hakutreeneistä. En ole vieläkään oikein päässyt perille tästä meidän ongelmasta... Otin ensin oikean etukulman hajunhakuna, ei ongelmaa. Vasen etukulma olikin sitten valmis, eikä tässäkään ongelmaa. Seuraavaksi taas oikealle puolelle ja tarkoituksena oli ottaa valmis. Lähetin pari kertaa eikä onnistunut joten otin hajunhaun, joka menikin sitten ihan hyvin. Tikki tosin ehti hajunhakumatkalla jo ilmaistakin maalimiehen?!?! Otin rullaan vain kylmänrauhallisesti pois suusta ja jatkettiin matkaa keskilinjalle. Neljännelle lähetin taas valmiille, teki taas niitä tynkäpistoja ja toisen kerran jälkeen vain annoin vartalolla ja kädellä sekä liikkeellää Tikille suuntaa sen kääntyessä takaisin päin. Jatkoi matkaa ja löysi ukon. Viimeiselle eli viidennelle lähetin taas valmiille ja oli jälleen kerran kääntymässä takaisin, mutta annoin taas uutta käskyä ihan vain vartalolla. Tikki jatkoikin taas matkaa suoraan maalimiehelle. Ihan pirun vaikea tilanne. Miksi tekee noita. Ehkä nyt vain pitää ottaa hajunhakukuuri. On kyllä ihan mysteeri... Palkat on vaihdettu jo muutama treeni takaperin ja nyt pitäisi Tikillä olla sellaiset palkat joista tosiaan tykkää. Kokeilen varmaan jatkossa miten auttaa lelu+herkku-palkka. Eli ensin lelulla leikit ja sitten jotain extrahyvää herkkua.

Tähän sopii hyvin jatkoksi tämänpäiväiset esineruututreenit. Tallasin ehkä 20-25 metriä leveän kaistan jolle laitoin kolme esinettä. Kaksi niistä oli hieman vaikeampia esineitä (keltainen pehmeähkö muovin pala sekä avainkaulanauha solmittuna sykkyrälle) ja yksi sitten ihan perussormikas. Eka nousi tosi hienosti ja nopeasti (sormikas). Toka ei sitten meinannut millään nousta. Tekee hiukan samaa kuin haussa, eli toiselle esineelle tekee tynkäpiston ja tulee takaisin. En kylläkään lähetä Tikkiä uudestaan vaan neiti lähtee itsenäisesti jatkamaan etsintää. Jotenkin tuntuu, että ekan esineen jälkeen menee nenä kiinni ja pistot lyhenee ihan tosi paljon. OK, nyt oli vaikeita esineitä, mutta en usko niiden vaikuttavan. On tehnyt tuota samaa kuitenkin jo aikaisemmin viime treeneissä.

Onpa tuo PK-puoli sitten niiiiin kivaa ;). Ja kun en oikein tiedä miten noihin asioihin pitäisi puuttua että korjaantuisi..

Onneksi agility kulkee tällä hetkellä hyvin :) edes joku siis... Eilen oli taas ryhmätreenit. Rimat pysyi hyvin ylhäällä, muutamaa pudotusta ja rapsahdusta lukuunottamatta. Tikki oli hyvin kuulolla ja itse ymmärsin antaa sille taas tilaa. Kontakteilla oli hiukan lipsumista, mutta ei mitään pahaa.. Radat oli meille helpohkoja, mutta kiva välillä niinkin. Ja vauhtia piisasi ;). Oli kyllä taitava agikoira :).