...yleisön painostuksesta ;).

Eli ollaan treenattu toki tässäkin välissä ihan mukavan ahkerasti. Se ahkeruus on vain kovin jäänyt itse kirjaamisessa. Turhaa lähteä kirjaamaan menneitä treenejä kovinkaan paljon. Lähinnä treenien painotusalueena on ollut tällä kertaa toko. Tarkoituksena olisi piakkoin korkata evl, jos ei juoksu saavu juuri sopivasti sekoittamaan suunnitelmiamme.

Viimeksi tänään treenattiin A-M:n kanssa tokoa. Onnistuttiin treenaamaan ja lenkkeilemään juuri sopivasti ennen kamalinta lumipyryä. Me aloitettiin tällä kertaa idarilla, jonka otin lähes kisanomaisesti. A-M käskytti ja palkatta mentiin ihan loppuun asti, jolloin seurautin lopetuskohdan yli ja palkkasin seuraamisesta. Asennot tällä kertaa olivat ihan hyvät. Istumisessa päästi pienen -piip- äänen, johon puutuin. Kaikki asennot näyttivät ainakin minun silmiin hyviltä ja nopeilta. Seuraavaksi otettiin vähän namiseuraamista A-M:n rakentaessa ruutua meille. Ruutua otettiin käskytettynä ja palkkasin vaihtelevasti. Useamman kerran merkiltä, ettei alkaisi pahasti ennakoimaan. Pysähdys ruutuun oli huonohko, joten päätin vahvistaa pysähtymistä niin että itse seisoin lähellä ruutua ja Tikki juoksi merkiltä ruutuun. Aluksi menikin hyvin, mutta sitten koira jotenkin sekosi ja alkoi kiertämään ruutua. Olin itsekin ihan -ööö-. No sitä sit korjattiin siitä läheltä ja lopuksi vielä niin että koira merkillä ja minä melkein normaalissa paikassa. Nyt menikin sitten hyvin. Ei näköjään kannata kauheasti mennä sotkemaan koiraparkaa :D. Hyvä puoli kuitenkin, että seisahtuminen parantui. Sitten vuorossa oli ohjattu nouto. Viime kerralla otettiin ekaa kertaa kisanomaisella asetelmalla ja siitä oppineena nyt hiukan helpotettiin. Eli ohjaajasta nähden oikea kapula jätettiin vain 5 metrin päähän, kun muut olivat normaalisti 10 metrissä. Tuo oikea puoli tuntuu tässäkin olevan vaikeampi, kun taas vasen ei tuota mitään ongelmaa. Pari toistoa siis oikealta ja lopuksi vielä vasen. Ja siis ihan aluksi pelkkää lo:n käskytyksiä ja minun palkkailua. Tikki on kyllä mukavasti muuttunut ohjatussakin, ei ole niin nykivä ja ennakoiva. Malttaa paljon paremmin odottaa käskyjä. Kaikki noudot olivat tällä(kin) kertaa tosi siistit. JES!! Niin ja meinasin ihan unohtaa, että alkuun otin parit istumiset niin, etten mennyt piiloon. Ekalla yrittämällä Tikki valahti maahan jättö-käskystä, otettiin siis ihan alusta jolloin jäikin hyvin istumaan. Otettiin vielä yksi toisto joka menikin hyvin. A-M huomasi, että ekalla kerralla minun yläkroppa liikahti käskyn kanssa samaan aikaan ikään kuin olisin antanut maahanmenokäskyn. Muilla kerroilla kiinnitin huomiota yläkroppaani niin ei ollutkaan ongelmaa. Ihan treenien päätteeksi otettiin paikallaanmakuun käskytyksiä niin, että A-M käskytti ja sanoi maahan-käskyjä. Olin ihan äimänä kuinka vahvasti Tikki reagoi niihin. Ekalla kerralla oli valahtaa joka kerta maahan. Otettiin sitten uudestaan ja palkkasin namilla aina istumisesta kun tuli joku käsky. Sitten otettiin vielä samaan tapaan paikallaanmakuun loppu. Tässä ei Tikki reagoinutkaan niin paljon, palkkasin silti varmuudeksi namilla maahan. Täytyy siis todellakin alkaa tätä urakalla treenaamaan.

Erittäin hyvät treenit kaikin puolin.

Ollaan muuten treenattu taas pitkästä aikaa tunnariakin kahteen otteeseen viime viikolla. Se on ilmeisesti se liike jonka olen onnistunut opettamaan kunnolla, ihme ja kumma. Molemmilla kerroilla Tikki teki hienoa nenätyötä ja toi oman heti sen kohdalle päästyään. Tunnarit otin treenien päätteeksi. Täytyy vielä ennen kisoja hyvissä ajoin ottaa tunnaria palkattomuuden jälkeen, jotta näkee miten se vaikuttaa..