PIkkuhiljaa on ilmassa jonkinlaista aktivoitumista treenailujen suhteen... Eilen oli hakutreenit. Treenattiin Nousiaisissa ns kisametsässä. Aluetta ehkä jotain hiukan alle 150 m. Otin Tiksille treenin, jossa 3 maalimiestä treenikavereiden vapaasti sijoitettavissa (kunhan yksi toisessa etukulmassa) ja yhdeltä heidän valitsemaltaan ilmaisu. Ekaksi vasen etukulma, josta äijä ilmaisulla. Kulma oli vaikea ja sinne tarvittiin pari lähetystä. Sitten oikealle tyhjä ja kääntyi jopa oikeaan suuntaan aluetta eteenpäin! Vasemmalle hyvä tyhjä jonka jälkeen oikealle lähetys ja äijä löytyi reilusti aluetta eteenpäin, JES! Taisi tosin käydä kulmassa päin, mutta ei se haittaa kun kuitenkin kääntyi aluetta eteenpäin. Sitten taisi tulla aika pian vasemmalta puolelta löytö, myös hyvin aluetta eteenpäin työskennellen. Tässä jossain välissä tuli oikealle puolelle lähetettäessä epävarmuuskohtaus, joka meni kuitenkin hyvin ohi nopeaan. Hiukan huonosti pistotin tuolle vaikealle oikealle puolelle ja pari tyhjää työskenteli taaksepäin. Onneksi kuitenkin se viimeinen oikean puolen tyhjä ennen viimeistä ukkoa vasurin puolelta suuntautui aika hyvin eteenpäin. Tosi positiivinen treeni noiden tyhjien suhteen. Veikkaan, että tuo epävarmuuskohtaus johtui hyvin pitkälti siitä ettei noita tyhjiä ole taas vähään aikaa tullut. Eli syytä pitää mielessä, että niitä _täytyy_ pitää mukana treeniohjelmassa lähes tulkoon aina. Tikille se selvästi on tärkeää. Mukavaa oli myös huomata kuinka sitä ei enää itse ottanut kauheaa stressiä siitä, missä ne maalimiehet olivat. Eli siis tällainen treenaus tehnyt myös minulle hyvää :) Lisäksi tässä vaiheessa on Tikin kanssa vaikea sanoa kuinka monta tyhjää otetaan mihinkin väliin vaan parempi, että maalimiehet sijoittaa joku muu (kuitenkin yksi per puoli valmiina) ja sitten niitä tyhjiä tulee sen verran kun tulee. Nämä treenit sopii siis meille hyvin. Opinpahan samalla edes hiukan lukemaan aluetta ja katsomaan mistä koira tulee milloinkin.

Tänään treffattiin pikaiseen Julia hänen kotimatkallaan. Sain siinä otettua Tiksin kanssa hiukan tottista pitkän tauon jälkeen. Kiva kun oli meidät tunteva silmäpari katsomassa ja kommentoimassa :) Kiitos siis Julialle! Saatiin monta hyvää vinkkiä :) Ensin seuraamista, joka oli aika hyvää. Hiukan edisti, mutta ei pahasti. Tikin seuraaminen oli jopa tosi tiivistä. Sitten jääviä, joista istuminen vaikutti hyvältä. Juoksusta maahan oli alkuun hidas, mutta vahvistettuna nopeutui. Luoksetulo tästä vähän rauhallinen, mutta laukalla ja eteen istumaan. Juoksusta seis oli Julian silmiin hyvä, tosin sitäkin koitettiin parantaa :) Luoksetulo tuostakin vähän rauhallinen. Loppuun vielä noutoja naksutellen eteen, nämä tosi laiskoja. Tosin ymmärrettävää kun tekniikkaa treenattiin ja taukoa alla kuukauden verran. Ehkä pitäisi tästä alkaa aktivoitumaan, jos syksyllä halajaa kokeisiin ;) Niin ja sitä esineruutuakin pitäisi varmaan reenata :P Tuskin se itsestään paranee :D

Tikki pääsi tämän tottistelujen jälkeen vielä agittamaan. Teemana oli tällä kertaa takaaleikkaukset, jotka sujuivatkin pääsääntöisesti ihan kivasti. Tikki tuntui tänään hitaalta, mutta en tiedä oliko se sitä :D Täytyy seurailla jatkossa onko edelleen hidas vai luulinko vaan :) Jos Tikki on on kuullut kuinka vaikeita ne kolmosen radat on ja on pistänyt pienempää vaihdetta silmään ;)

Surku-purku on ollut kovin pätevä etenkin tänään :) Eilen pääsi hakualuetta tallomaan ja taisi hurmata taas ihmisen tai kaksi... Tänään ensin tottisteltiin kummitädin katsellessa. Ensin muutama sivulletulo, jonka jälkeen kokeilin miten onnistuu imutus-seuraaminen. Ja onnistuihan se ihan hyvin. Sormet oli vaan hellänä sen jälkeen kun tuo on aikamoinen herkkupeppu, aito sheltti siis... Otin muutaman pätkän tuota imutusta. Vaikuttaisi mulle sopivalta tekniikalta opettaa seuraaminen. Ei meinaan riitä kärsivällisyys opettaa askel kerrallaan... Tosin puhuttiin Julian kanssa, että kannattaa ottaa noita molempia sekaisin. Sitten vähän leikittiin ja otettiin parit luoksetulot Julian toimiessa lähtötolppana. Sitten vielä maahanmenoa namien kanssa. Surku on siitä kiva, että se leikkii tosi hyvin vaikka hetki sitten olisi saanut herkkuja.

Myös Surku pääsi tänään agittamaan :) Ensin pari kertaa puomin nokassa nakkia syöden. Pitää muistaa jatkossa ottaa alusta mukaan ja alkaa siirtämään ne nakit kädestä siihen alustalle. Että saisi paremmin sen ajatuksen sinne alas eikä mun käsiin. Sitten otettiin muutama siivekkeen kierto. Nämä meni jo tosi paljon paremmin mitä ekalla kerralla. Nyt jo selvästi haki hiukan itse sitä siivekkeen kiertämistä. Tosi pätevä pentu :)