Eilen perjantaina meillä oli minihakutreenit Haunisissa. Eli paikalla oli minun lisäksi kaksi muuta, mutta ihan riittävä määrä. Tikille neljä maalmiestä, tokalta ilmaisu muilta suora palkka. Ekalle, oikeaan etukulmaan jouduin lähettämään useamman kerran, että lähti suoraan. Muuten ei ongelmia. Toinen oli vas. etulinjalla noin 10 metrissä maakuopan reunassa. Ensin Tiksi paahtoi ohi, mutta päästyään tuulen alapuolelle teki u-käännöksen ja ilmaisi maalimiehen hyvin. Kolmas oikealla vähän muuta maastoa ylempänä, ei ongelmia. Neljäs vasurin puolella ja sekin löytyi ilman kikkailuja. Kiva palauttava treeni :)

Tänään lähdettiin sitten Nurmijärvelle hakuilemaan Tikin siskon Flyn ja emän Noidan omistajan, Leean hakuporukkaan. Hiukan jännitti etukäteen, että haukutaanko meidät pystyyn ja miten Tiksi toimii. Kaikki maalimiehet ja maastokin siis meille ihan vieraat. Olimme kolmansia, eli hiukan maasto ehti tulla tutuksi. Tikille treeni, jossa ensin kolme maalimiestä (kaikki umppareissa) ja tarkoituksena oli ottaa toinen mm ilmaisuna. Maalimiehet olivat sijoittuneet seuraavasti: 1. oikealla puolella noin 30-40 metriä aluetta eteenpäin 50 metrin syvyydessä, 2. vasemmalla noin 80 metrissä ja 3. oikealla noin 140 metrissä. Otettiin myös 4. maalimies joka meni piiloon kolmosen löydyttyä. Noihin väleihin tuli x-määrä tyhjiä (en siis muista kuinka monta ja mihin väleihin). Tyhjiä tuli meidän mittapuun mukaan kuitenkin aika paljon. Tarkoituksena oli ottaa treeni, jossa mahdollisesti meidän ongelma-alueet tulisivat esille. Oikealla puolella esiintyi edelleen toispuoleisuutta (mihin se nyt olisi edes hävinnyt). Tynkiä ei tullut yhtään (JES!!!) ja käteen ei käynyt kertaakaan kiinni. Kerran tosin kuono kävi lähellä kättä sellaisella ilmeellä... Pari kertaa lähti pistoille korvat vähän väärässä asennossa, mutta ei tullut takaisin joka tärkeintä. Ilmaisuna piti tosiaan ottaa toka, mutta ilmaisi jo ekan niin toka muuttui suoraksi palkaksi. Ilmaisussa ei ongelmaa, ei vaan saanut itse rullaa suusta, hassua. Lähinnä kaikki "nootit" tuli vain minulle :D. Käskynä tuli, että pidempää rataa, pidempää treeniä. Ihmettelivät kovin miksi otin niin lyhyen (käytettiin n 150 m alueesta). Lisäksi oli puhetta palkkauksesta, eli koiralle tulisi antaa mahdollisuus leikkiä maalimiehen kanssa. Tämä tarkoittaa siis koiran ohjaajalle eli minulle, että laiskan päivät on ohi ja maalimiehelle on juostava aina. *Phuuh* ;) Ja sitten pitäisi vielä kiinnittää lähetyksiin huomiota, eli turhat venkoilut pois ja koira pitäisi pystyä suoristamaan muilla keinoin :). No oli lähetyksissä myös hyvääkin, se alku vaan pitää muuttaa. Keli oli aika rankka kun lumi oli märkää ja sitä kuitenkin ihan kiitettävä määrä. Tikki jaksoi silti tosi hyvin. Kaikin puolin muutenkin olen tosi tyytyväinen koiraan. Treeni oli kuitenkin meille sellainen, jossa olisin uskonut ongelmia ilmenevän enemmänkin. Hyvä oli saada uutta vinkkiä ja näkökantaa. Sekä itselle lisää ajateltavaa. Huomaa, että suurin osa ns. jutuista on mun päässä. Esimerkiksi en olisi "uskaltanut" lähettää kuusikon läpi, mutta ei annettu vaihtoehtoja ja hienostihan se koira läpi meni. Tässäkin lajissa tuntuu suurin ongelma olla koiraan luottaminen ;). Koira selkeästi osaa asioita, joten mitä turhaan junnaamaan paikoillaan. Tosi kiva oli käydä treenaamassa ja mennään uudestaan heti kun päästään :). Tosi hyödyllinen päivä :). Tästä eteenpäin siis paljon pidempää rataa ja treeniä. Lisäksi paljon enemmän tyhjiä, mitä tähän mennessä otettu.

Treenien jälkeen käytiin vielä Leean luona "kahvilla" ja saatiin turista vielä mukavasti koirista ja harrastuksista :) Tässä kuva siskoksista, jotka eivät kovinkaan nautinnolla vierekkäin poseeranneet ;)

1418940.jpg